Politică

#TeleormanLeaks: Rise Project - amenințat de oamenii lui Dragnea de la "protecția datelor" FOTO

Site-ul de investigații Rise Project atrage atenţia că "gruparea Dragnea" încearcă să-i intimideze, invocând legislația europeană privind protecția datelor cu caracter personal, după ce au publicat documente din care reies legăturile dintre Liviu Dragnea, compania TelDrum și un circuit financiar complex, destinat să direcționeze bani publici spre buzunarele familiei liderului PSD.

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a solicitat divulgarea surselor li informaţii în cazul #TeleormanLeaks.

“Astăzi (n.red joi), prin această notificare (vezi galerie foto) Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) ne solicită divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks și informații despre toate datele pe care le deținem.


ANSPCD mai amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice.

Instituția este condusă de Ancuța Opre, numită de Senat și urmărită penal la DNA pentru abuz în serviciu comis într-o funcție anterioară.


(…) RISE este un centru independent de investigații de presă, afiliat organizațiilor internaționale de profil, iar demersurile noastre sunt întreprinse exclusiv în interes public. Continuăm”, se arată pe pagina de facebook a Rise Project.

Vă reamintim, site-ul de investigaţii Rise Project a publicat luni primul articol legat de documentele firmei Tel Drum. Între aceste documente figurează un borderou de plăţi potrivit căruia Gil Vasile, soţul şefei CSM Simona Camelia Marcu, ar fi încasat de la Tel Drum 15.200 de lei. Soţul şefei CSM, a declarat ca reaţie la dezvăurile Rise Project că societatea Tel Drum a fost „un client ca oricare altul”.

Etichete: liviu dragnea
abonare newsletter