Politică

Semnăturile “Fără penali în funcţii publice” ajung la Curtea Constituţională. Dosarele cuprind liste din 10 judeţe, printre care şi Cluj.

Comitetul de iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor de revizuire a Constituţiei - "Fără penali în funcţii publice" a înaintat 138 de dosare cu liste de susţinători, iar Biroul permanent al Camerei a luat act şi a decis trimiterea lor la Curtea Constituţională.

Potrivit documentului înaintat conducerii Camerei, cele 138 de dosare cuprind liste de susţinători din judeţele Vrancea, Maramureş, Harghita, Covasna, Teleorman, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Cluj, Vâlcea şi Timiş. Comitetul de iniţiativă a solicitat sesizarea Curţii Constituţionale prin comunicarea acestor dosare.

În 25 octombrie, preşedintele USR Dan Barna a anunţat depunerea la Curtea Constituţională a 850.000 de semnături validate de primăriile din ţară.

Iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: "Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării".

Vă reamintim, Clujul este pe un loc fruntaș în rândul județelor care au strâns cele mai multe semnături.


Astfel, echipa de coordonare locală a putut raporta peste 50.000 de semnături de la cetățeni cu domiciliul în județul Cluj, plus încă aproximativ 30.000 de semnături de la cetățeni din alte județe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter