Politică

Liderul PSD Cluj Horia Nasra: Cele mai scumpe chioşcuri din Europa, carte de vizită a lipsei de profesionalism a administraţiei Boc

În urmă cu un an şi jumătate, Primăria Cluj-Napoca a inaugurat chioşcurile de lux din Piaţa Unirii.

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, critică administraţia locală pentru faptul că ar fi achiziţionat două chioşcuri prea scumpe, dintre care unul este nefolosit.

"În urmă cu un an şi jumătate, primăria Cluj-Napoca a inaugurat chioşcurile de lux din Piaţa Unirii, pentru 9,45 mp fiind plătiţi peste 55.000 de euro. Emil Boc nu a oferit atunci vreo explicaţie logică pentru acea bătaie de joc. De atunci, un singur chioşc a fost dat în folosinţă, al doilea fiind, de un an şi jumătate, GOL!", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de PSD Cluj.

Horia Nasra susţine că cele două chioşcuri ar fi cele mai scumpe din Europa.

"Cele două chioşcuri de lux, în valoare de 55.000 de euro, pentru 9,45 mp, cele mai scumpe din Europa, sunt o carte de vizită corectă pentru lipsa de profesionalism a administraţiei Boc. Avem sute de străzi neasfaltate în municipiu, avem o lipsă cronică de creşe şi grădiniţe, traficul este insuportabil, iar cei din primărie gestionează extrem de prost fondurile unei comunităţi care înfloreşte în fiecare zi şi care are ca principală problemă faptul că administraţia oraşului nu ţine pasul cu dezvoltarea comunităţii, dezvoltare datorată mediului universitar, mediului de afaceri, IT şi medical", a declarat, potrivit comunicatului, Horia Nasra.

Potrivit lui Nasra primarul Emil Boc "trebuie să înţeleagă că statul cu mâna întinsă la Bucureşti nu este o soluţie" şi că aşteaptă "responsabilitate" din partea acestuia, "nu recorduri inutile, cum sunt banii aruncaţi pe cele două chioşcuri de lux".

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca declarau anul trecut că municipalitatea va achita o sumă de 29.026 euro +TVA pentru un astfel de chioşc multifuncţional, unde se vor vinde suveniruri şi flori, câştigătorului licitaţiei pentru obiectivul de investiţii ”Modernizare Piaţa Unirii etapa 2”.


”Chioşcurile sunt racordate la reţeaua de apă şi electricitate, vor avea aer condiţionat şi vor fi închiriate. Diferenţa de 11.450 euro dintre suma iniţială şi cea finală o reprezenta realizarea standului de ziare la care Primăria Cluj-Napoca a renunţat. Astfel, Primăria decontează pentru un chioşc 29.026 euro +TVA. Realizarea chioşcurilor a fost inclusă în licitaţia pentru toată zona pietonală din Piaţa Unirii, iar în urma licitaţiei a fost acceptată oferta cu preţul cel mai scăzut per ansamblu, la toate capitolele care fac obiectul lucrărilor de pietonalizare a Pieţei Unirii. De exemplu, în urma lucrărilor de modernizare, reprogramarea semafoarelor la toată Piaţa Unirii, a fost ofertată la 1 leu, în timp ce alte oferte au fost la un preţ mult mai mare. Astfel, preţul cel mai mic per ansamblu a fost cel care a stat la baza adjudecării licitaţiei”, spuneau la acea vreme sursele citate.

Lucrările de modernizare din Piaţa Unirii s-au încheiat anul trecut, iar în urma acestora latura de vest a pieţei a devenit zonă pietonală, cu acces auto ocazional pentru aprovizionare. Suprafaţa aproximativă modernizată este de 12.000 metri pătraţi.

Etichete: horia nasra
Ultimele Stiri
abonare newsletter