Politică

UDMR va adopta la Congresul de la Cluj un document de dezvoltare a comunităţii maghiare şi a României pe următorii 15 ani

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) a adoptat o rezoluţie potrivit căreia specialiştii UDMR vor începe o cercetare pentru elaborarea unui document amplu, care vizează dezvoltarea comunităţii maghiare şi a României pe următorii 15-20 de ani.

"La începutul lunii februarie vom organiza, cel mai probabil la Cluj-Napoca, al XIV-lea Congres al UDMR. Congresul are două mize importante, în primul rând vom alege un nou preşedinte şi, în al doilea rând, sperăm noi, vom adopta un document programatic, care va conţine viziunea pentru viitor a UDMR, nu doar pentru comunitatea maghiară, ci şi pentru întreaga ţară. Şi aceasta pentru că anul acesta am remarcat că s-a discutat foarte, foarte mult despre teme care într-adevăr nu sunt de interes, au fost foarte multe scandaluri, însă clasa politică nu a discutat despre viitor. Noi am ajuns la concluzia că dacă nimeni nu discută despre viitor, măcar noi să o facem. Şi în acest sens lucrăm şi vom adopta în februarie un document foarte consistent în ceea ce priveşte dezvoltarea comunităţii şi a României în următorii 15-20 de ani', a declarat presei preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, scrie Agerpres.

Potrivit preşedintelui executiv al UDMR, documentul va cuprinde elemente importante care ţin de educaţie, de infrastructură, de politici fiscale, de dezvoltare economică a Transilvaniei şi a României.

"Sunt câteva elemente foarte importante unde trebuie să luăm nişte decizii, trebuie constituite politici publice în acest sens şi vrem să venim în sprijinul tuturor decidenţilor din România, pentru că avem nevoie de un proiect pentru România, un proiect pentru comunitatea noastră, de un proiect serios pe termen lung', a arătat Porcsalmi Balint.

Ultimele Stiri
abonare newsletter