Politică

PSD tranşează criza din partid. La Cluj, mai multe tabere?

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte, vineri, de la ora 12.30 pentru a rezolva criza cu care se confruntă partidul în ultima perioadă. 19 filiale printre care şi Clujul au anunţat că îl susțin pe Liviu Dragnea și 16 care sunt de partea semnatarilor scrisorii.

Astfel, în sprijinul actualului șef al PSD sunt Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Gorj, Vâlcea, Dolj, Teleorman, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Galați, Harghita și Covasna.

Totuşi, la Cluj situaţia nu este foarte clară, pentru că deşi PSD Cluj a anunţat miercuri seară că a decis susţinerea lui Dragnea, pe lista lărgită a semnatarilor scrisorii anti-Dragnea, dată publicităţii de hotnews.ro, ar fi şi liderul PSD Cluj Horia Nasra.


De asemenea, Nasra a participat şi la întrunirea social democraţilor din Transilvania de săptămâna trecută, la care s-a solicitat convocarea unei şedinţe a CExN “pentru a clarifica eventualele nemulţumiri”. “Este util un CExN al partidului”, a spus atunci liderul PSD Cluj.

Vă reamintim, Biroul Permanent Județean al PSD Cluj a luat miercuri seara mai multe decizii în unanimitate.


Acestea sunt, potrivit unui comunicat de presă transmis de PSD Cluj.

1. Susţinerea necondiţionată a Guvernului PSD+ALDE şi a programului de guvernare.
2. Solicită membrilor CEX soliţionarea divergenţelor în interiorul partidului şi rezolvarea tuturor problemelor în cadru statutar.
3. Preşedintele Liviu Dragnea nu trebuie să demisioneze.


Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu au dat publicităţii, joi, o scrisoare cu 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Potrivit scrisorii, interimatul în partid trebuie asigurat de către Viorica Dăncilă, preşedintele executiv PSD.


Foto Gazeta de Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter