Politică

Continuă războiul dintre Tişe şi PSD pe tema alocărilor bugetare. Social democraţii clujeni: “Neruşinarea lui Păunel nu cunoaşte limite!”

Social democraţii clujeni consideră că Alin Tişe, pe care îl numesc “Prim Păunelul judeţului Cluj”. confundă instituţia Consiliului Judeţean cu staborul.

Alocările financiare pe baza carnetului de partid nu vor fi susţinute niciodată de PSD Cluj, spun social democraţii clujeni.

"PSD Cluj nu va fi NICIODATĂ de acord cu alocarea fondurilor judeţene pe criteriul carnetului de partid, aşa cum `Executivul stabor` propune la judecata lui Păunel. 


De asemenea, îl avertizez pe dl. Păunel, că obrăznicia, prostia şi minciuna se vor întoarce împotriva lui.

Judeţul Cluj trebuie condus cu înţelepciune, moderaţie, corectitudine şi mai ales cu respect pentru toate comunităţile, nu după împărţeala de mahala decisă de Păunel", a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.


Reacţia liderului PSD Cluj vine după ce preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe a trimis un comunicat de presă în care îi acuză pe social democraţi că mimează guvernarea și administrația atât la nivel local cât și la nivel național.

Potrivit acestuia, PSD “sabotează alocările financiare către localitățile din județul Cluj prin votul dat, sau, mai exact, prin nevotare a proiectelor de susținere financiară a UAT-urilor”.  


Vă reamintim, Consiliul Județean Cluj urma să aloce vineri, 14 septembrie, într-o ședință extraordinară, peste 8 milioane de lei, bani care ar fi urmat să ajungă la primăriile din județ pentru plata cheltuielilor de funcţionare, pentru susţinerea proiectelor de infrastructură sau pentru cofinanţarea programelor de dezvoltare locală.

În timpul dezbaterilor asupra proiectului de alocare a sumelor pentru primării, liderul consilierilor județeni din PSD, Remus Lăpușan, a precizat că primarii social democrați primesc mai puţini bani decât cei din PNL.


„Eu am înțeles matematic ce calcule ați făcut. Mie îmi place matematica. Dar atât colegii mei primari cât și colegii din Consiliul Județean spun că ar trebui să regândim aceste alocări. Aceste diferențe între comunități ar trebui să fie mai mici”, a deschis dezbaterile, Remus Lăpușan.

Alin Tișe i-a spus acestuia că el a încercat să găsească cea mai bună formulă de a repartiza aceste sume și că niciodată nu va putea mulțumi toate formațiunile politice.


„Greșeli matematice s-au mai făcut, dar ca acum niciodată”, și-a întărit poziția Lăpușan.

Pentru primăriile din județe, CJ Cluj voia să aprobe alocarea, în total, a peste opt milioane de lei.

abonare newsletter