Politică

În plină epidemie de pestă porcină, comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală vine la Cluj

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Phil Hogan, comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală se va afla în România în contextul discuţiilor legate de măsurile privind pesta porcină. Potrivit programului oficial, comisarul va merge şi la Cluj-Napoca, în data de 14 septembrie.

„Uitaţi-vă şi la ţările celelalte, din păcate este un virus care nu are antidot şi nu putem să spunem că eradicăm de mâine de peste tot, dar că vom lua toate măsurile. Am avut experţi de la Comisia Europeană şi în curând vom avea, în România, comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la Constanţa.

Comisarul pentru Agricultură se va afla la jumătatea lunii septembrie în România, programul oficial arătând că în 14 septembrie acesta va face o vizită la Cluj-Napoca, alături de comisarul pentru Politică Regională, Corina Creţu.


" Mi-aş dori foarte mult, ca în an Centenar, să nu mai profităm de necazul unor oameni şi să facem din acest lucru subiect de dispută politică. Eu cred că este foarte important să luăm măsurile care se impun. Da, au fost luate (măsurile care se impun - n.r.). Şi cred că în conferinţa de presă pe care a susţinut-o ministru Agriculturii, cu preşedintele ANSVSA şi cu domnul Raed Arafat au fost explicaţi toţi paşii”, a adăugat Viorica Dăncilă, întrebată fiind dacă au fost luate toate măsurile pentru prevenirea pestei porcine.

Preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, a declarat, miercuri, că au fost depistate două noi focare de pestă porcină africană în localitatea Tunari, din judeţul Ilfov, iar la nivelul localităţilor afectate se menţin filtrele dezinfectoare rutiere şi cele din exploataţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter