Politică

Emanuel Ungureanu, denunţ privind protestul din 10 august: Vreau să ştiu cine e în spatele planului diabolic

Deputatul Emanuel Ungureanu s-a prezentat, joi, la sediul Parchetului General, pentru a depune un denunţ în care sunt vizate mai multe instituţii ce, potrivit acestuia, se află în spatele violenţelor de la protestul din 10 august, adăugând, totodată, că jandarmii şi-au depăşit atribuţiile.

sursa foto clujust.ro sursa foto clujust.ro

„Atacul jandarmilor a fost o combinaţie de ticăloşie premeditată şi incompetenţă. Cu acest telefon mobil eu am filmat scenele din zona Muzeului Antipa, acolo am fost gazat. (...) În zona Antipa a fost o zonă liniştită. Jandarmii călare şi cei cu câini agresivi au venit să instige. (...) Atacul a fost premeditat, acele gaze au fost date să aibă efecte de iritare, iar jandarmii nu numai că şi-au depăşit atribuţiile de serviciu, dar oameni de vârsta noastră au atacat tineri. (...) Am văzut că s-a ajuns abia la 400 de plângeri şi ştiu că sunt peste 500 de oameni afectaţi de gaze. Cunosc un tânăr din Bucureşti cu o rană îngrozitoare şi nu a reuşit încă să meargă la INML”, a declarat Emanuel Ungureanu, la sediul Parchetului General.

Deputatul a mai spus că le va prezenta procurorilor înregistrări video pentru a demonstra că jandarmii au intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august.


„După ce s-a dat cu gaz iritant, s-a dat cu apă şi dacă întrebaţi un dermatolog, orice specialist: efectul este dublat. Eu am venit cu probe video am filmat momentul în care jandarmii întră călare la intimidare într-o zonă cu copii, cu oamenii paşnici. Vreau să îmi explice Jandarmeria cine sunt huliganii din zona Antipa, care a fost mioivul pentru care au intat în această zona paşnică. Denunţul vizează mai multe instituţii. Mă interesează să ştim cine a fost în spatele acestui plan diabolic. Acolo puteau să moară oameni. (...) Jandarmii au alergat oameni pe stradă până la ora 1 noaptea. Dacă la Mineriadă nu exista tehnică, acum cu această tehnică românii au putut să arate cât de sălbatic se manifestă regimul lui Dragnea. (...) De ce doamna Dan vine la raport cu ceva secret? Ce este secret când totul s-a întâmplat sub ochii lumii?”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Procurorii au anunţat, marţi, 386 de plângeri depuse de protestatari împotriva jandarmilor, informează Parchetul General, care mai precizează că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost deschise, în urma violenţelor de la protestul din 10 august, 22 de dosare penale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter