Politică

Politolog clujean: Declaraţiile lui Dragnea sunt grave. Au fost făcute de al treilea om în stat, nu de oricine.

Liderul PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, adică al treilea om în stat, Liviu Dragnea a reuşit să mute atenţia românilor de la protestele violente, după ce a lansat în spaţiul public două declaraţii halucinante.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a catalogat evenimentele din 10 august, din Piaţa Victoriei, ca fiind o tentativă de lovitură de stat eşuată.

O altă declaraţie care a "înroşit" reţelele de socializare cu ironii a fost aceea că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa, patru cetăţeni străini venind în România cu acest scop, la iniţiativa unui om celebru în lume. "Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazaţi la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază. Da (au ajuns la mine- n.r.)", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.


Preşedintele PSD a mai spus că ştie cine e în spatele acţiunii, dar nu a făcut public numele.

Declaraţiile lui Liviu Dragnea ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns, a atras atenţia Opoziţia, în timp ce unii specialişti au subliniat că acestea sunt cu atât mai grave cu cât vin din partea celui de al treilea om în stat.


„Nu cred că are rost ca noi, cetăţenii, să ne petrecem prea mult timp încercând să ne dăm seama ce a vrut sa zică autorul...Cred că în momentul în care al treilea om în stat face nişte afirmaţii publice atât de grave, mă refer la oricare dintre cele două declaraţii, e foarte important ca instituţiile acreditate să se sesizeze. Dacă a fost lovitură de stat, cineva trebuie să ancheteze acest lucru, pentru că este o acuzaţie foarte gravă cu multe implicaţii.  

În ce priveşte tentativa de asasinat, cred că nu sunt prea mulţi cetăţeni străini care să fi stat în acelaşi timp trei săptămâni în acel hotel ...şi pot fi găsiţi la recepţie”, a comentat politologul clujean George Jiglău.  


Politologul mai subliniază că dincolo de gravitatea afirmaţiilor, Dragnea a reuşit să deturneze atenţia publicului.

“Cred că lucrurile trebuie abordate din perspectiva asta, declaraţiile au fost făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor, adică al treilea om în stat, nu de oricine. Reacţiile acestea în care încercăm să ne dăm seama ce a fost, cum a fost, ce a vrut să zică sau organizând proteste nu cred că ajută la nimic şi nici nu fac ca efectul declaraţiilor să treacă.  La gravitatea afirmaţiilor, cea mai bună variantă este ca instituţiile abilitate să se sesizeze.


Pe de altă parte, dacă Dragnea a făcut aceste afirmaţii ca să abată atenţia publicului de la nişte lucruri care erau pe agendă, iar lumea să înceapă să vorbească despre asta- despre cum a vrut cetăţeanul străin pe care nu l-a numit să îl elimine pe el din joc- atunci i-a reuşit. Lumea numai despre asta vorbeşte de la declaraţii încoace”, a mai comentat George Juglău.

Ultimele Stiri
abonare newsletter