Politică

“Fără penali în funcţii publice” a strâns peste 17.000 de semnături, la UNTOLD. Peste 8.000- doar de la clujeni.

În cele patru zile de festival, campania „Fără penali în funcţii publice” a strâns din partea clujenilor peste 8.000 de semnături.

“Declaram Untold Fara Penali - o misiune incheiata cu MARE succes. Peste 17.500 de semnaturi s-au strans in perioada festivalului, iar acest lucru a fost posibil exclusiv datorita eforturilor aproape supraomenesti ale colegilor, voluntarilor si cetatenilor implicati. Zi si noapte, nu, nu este o metafora. Au luptat zi si noapte pentru o cauza in care cred din tot sufletul”, se arată pe pagina de facebook Fara penali în funcţii publice.

Campania a început în urmă cu câteva luni şi va continua până la toamnă. Pe lângă plafonul de minim 500.000 de semnături la nivel naţional mai este o a doua regulă, ca în minim 21 de judeţe să existe 20.000 de semnături. În acest moment pragul a fost depăşit la Cluj.


“După multe atacuri la adresa independenței Justiției, societatea civilă din România își cere dreptul la o clasă politică integră și performantă, exprimându-și dorința de a bloca prin Constituție accesul în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României al cetățenilor condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”, spuneau, la momentul iniţierii campaniei, reprezentanţii USR Cluj.

Astfel, clujenii pot să semneze pentru proiectul ce prevede includerea în Constituție a unui articol care să interzică persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate să nu mai poată ocupa funcții în administrația publică:


“Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnări." , spune textul care urmează a fi introdus în Constituția României conform propunerii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter