Politică

Iohannis, atac la PSD din şedinţa PNL: Prioritatea lor a fost să demonteze Justiţia

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, sâmbătă, la şedinţa PNL guvernarea PSD, spunând că scopul real al coaliţiei de guvernare a fost să demonteze justiţia, iar creşterea salariilor este o păcăleală.

captura video facebook pnl captura video facebook pnl

"O să încep cu o radiografie a situaţiei generale din România. Pot să spun de la început că situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva şi mi-aş dori tare mult să mă adresez şi să spun, dragii mei, României îi este bine. Dar cu ajutorul vostru ajungem şi acolo. (...) PSD a promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor creşte salariile şi pensiile, că toţi vor avea locuri de muncă şi în general va fi cum nu s-a văzut vreodată. Ghinion, nu s-a întâmplat aşa. Au început să demonteze Justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au încercat să o pună sub control, să inhibe lupta anticorupţie. Şi-au dat seama că lumea aşteaptă altceva şi au pus în opera o păcăleală prin care au spus oamenilor că le cresc salariile şi pensiile", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Şeful statului spune că românii văd cu pesimism viitorul, chiar dacă PSD, acum doi ani, a preluat o ţară cu o economie stabilă.


"Toate sondajele din ultimele luni arată că 80%, atenţie, 80% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Este acesta un semnal extrem de puternic? Este un rezultat catastrofal şi asta în condiţiile în care PSD a preluat o ţară cu o economie în creştere, cu o economie în puternică creştere, au preluat o Românie care a fost extraordinar de bine situată în cadrul structurilor euro-atlantice, o ţară care, în fine, începuse să fie nu doar văzută, ci şi respectată, cu o abordare pro-europeană, cu o abordare pro-atlantică. Şi ce s-a întâmplat? Cum a dispărut acest sentiment bun? Cum a dispărut optimismul?", a mai spus preşedintele.

Prezenţa şefului statului la şedinţa PNL a venit în contextul în care formaţiunea şi-a anunţat deja susţinerea pentru Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat la Cotroceni.


De asemenea, participarea lui Klaus Iohannis la şedinţa liberalilor a venit şi în contextul în care şeful statului a discutat, zilele trecute, cu mai mulţi lideri PNL pe fondul tensiunilor din partid.

 Preşedintele ar fi îndemnat liberalii, la discuţia din urmă cu câteva zile, la pace şi unitate. La întâlnire au participat: Ludovic Orban, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu, Marian Petrache, Cristian Buşoi, Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur.


Înainte de şedinţa Consiliului, liberalii s-au reunit în Biroul Politic, acolo unde au decis o echipă pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.

PNL a avut sâmbătă, şedinţa Consiliul Naţional pentru a valida criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listelor pentru alegerile europarlamentare.


La Consiliul Naţional PNL  adoptat "Principiile bunei guvernări liberale", documentul având 23 de puncte, prin care se numără principiul egalităţii între cetăţean şi instituţiile statului, al non-discriminării şi al egalităţii în faţa legii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter