Politică

Conducerea PSD analizează dacă mai organizează sau nu alegeri în filialele conduse de interimari. Liderul PSD Cluj deputatul Horia Nasra: “Momentan nu am avut nicio discuţie”

Conducerea PSD va analiza, după perioada concediilor de vară, dacă se impune organizarea alegerilor interne în 11 organizaţii judeţene conduse de preşedinţi interimari.

Filialele judeţene PSD din Botoşani, Suceava, Cluj, Alba, Braşov, Brăila, Timiş, Iaşi, Giurgiu şi Sibiu, precum şi organizaţia PSD Bucureşti sunt conduse de preşedinţi interimari.

Surse social-democrate cotate de Mediafax au declarat că opinia majoritară în partid este să nu se organizeze alegeri interne până la scrutinul prezidenţial din 2019, însă că subiectul va fi discutat, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN), după ce toţi pesediştii se întorc din vacanţă.


Potrivit surselor citate, preşedintele PSD Liviu Dragnea este de părere că social-democraţii trebuie să se axeze pe comunicarea în teritoriu a măsurilor guvernamentale şi să nu alimenteze tensiunile interne specifice fiecărui concurs din interiorul partidului.

„Momentan nu am avut nicio discuţie, lumea este în vacanţă, mai vedem în toamnă. Pe de altă parte, degeaba facem alegeri dacă există alte sfere care vor să controleze politicul”, a explicat liderul interimar PSD Cluj, Horia Nasra.


Statutul PSD a fost modificat la Congresul extraordinar din 10 martie în sensul în care alegerea preşedintelui organizaţiei judeţene nu se va mai face prin scrutin intern, în care votează direct toţi membrii de partid din judeţ, ci se revine la formula de alegere a conducerii organizaţiei judeţene prin delegaţi.

Pe 12 martie, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, declara că va susţine organizarea de alegeri în toate organizaţiile care au preşedinţi interimari.


Pe 30 iunie 2016, Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a luat act, la Târgovişte, de demisia a şase preşedinţi de organizaţii judeţene, ca urmare a rezultatelor slabe la alegerile locale. Din cele 6 organizaţii judeţene, doar PSD Satu Mare a organizat alegeri interne în care Aurelia Fedorca a devenit preşedinte ales, nu desemnat de la centru.

abonare newsletter