Politică

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea vine la Cluj pentru a prezenta designul Spitalului Regional de Urgență

Construcţia a cel puţin două dintre cele trei spitale regionale ar putea începe în 2019, adică tocmai în an electoral, cu două rânduri de alegeri.

Sorina Pintea va participa joi la o reuniune de lucru privind prezentarea designului Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) Cluj. Vizita sa la Cluj vine după ce, recent, aceasta declara că speră ca la sfârşitul anului 2019 să avem deja începută construcţia a cel puţin două dintre cele trei spitale. Precizăm că anul 2019 este unul electoral, cu alegeri prezidenţiale şi europarlamentare.

La întâlnire vor mai fi prezenți reprezentanţii Băncii Europene de Investiții implicaţi direct în derularea acestui proiect de maximă importanţă pentru Regiunea Nord-Vest, precum și reprezentanții autorităților publice din Regiunea NV.

Întâlnirea va avea loc joi dimineaţă în Sala Mare a Palatului Administrativ Cluj.


În urmă cu o săptămână, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara că speră ca până la sfârşitul anului 2019 să înceapă construcţia a cel puţin două dintre cele trei spitale regionale - Iaşi, Cluj, Craiova -, precizând că există finanţare asigurată.

"Eu cred, sper, ca la sfârşitul anului 2019 să avem deja începută construcţia a cel puţin două dintre cele trei. Finanţarea este asigurată parţial de Comisia Europeană, respectiv 159 de milioane de euro pentru cele trei spitale, iar partea de cofinanţare va fi asigurată de bugetul de stat sau alte surse", a afirmat atunci ministrul.

Sorina Pintea mai preciza că în acest an vor fi depuse cererile de finanţare, după care vor fi demarate procedurile de licitaţie.

"În 26 iulie vom lansa la Cluj, draftul studiului de fezabilitate al Spitalului Regional Cluj iar în luna septembrie la Craiova. Cererea de finanţare pentru spitalul din Iaşi va fi depusă în luna septembrie, Clujul în octombrie, Craiova în decembrie. În mod normal, după depunerea cererii de finanţare şi aprobarea de către Comisia Europeană urmează procedurile de licitaţie", a mai declarat atunci Sorin Pintea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter