Politică

Dacian Cioloş a semnat petiţia ''Fără penali în funcţii publice''

Preşedintele fondator al Mişcării România Împreună/Ro+, Dacian Cioloş, a semnat, luni, în Piaţa Universităţii, pentru iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei "Fără Penali în funcţii publice".

"Am semnat această petiţie, pur şi simplu, pentru că vrem oameni cinstiţi în funcţii publice.  În foarte multe ţări civilizate asta ţine de bunul simţ, în primul rând. E firesc să vrei ca banii tăi să fie gestionaţi nu doar de oameni competenţi, dar, în primul rând, de oameni cinstiţi. Se pare că noi avem nevoie să spunem sus şi tare lucrul aceasta, pentru că pentru mulţi dintre cei care ne conduc nu e atât de clar că, atunci când ai probleme penale, nu ai ce căuta în funcţii publice, chiar dacă ai în spate nişte voturi. Ar trebui să-şi fie jenă şi să-şi fie ruşine să ceri voturile acelea atunci când ştii că ai nişte probleme de rezolvat în Justiţie", a explicat Cioloş.

El a spus că este important să se meargă până la capăt cu acest proiect pentru a avea un mediu politic curat, exprimându-şi convingerea că se pot aduna mai mult de 500.000 de semnături.

"Şi asta nu are de a face cu drepturile cetăţeneşti, inclusiv cu prezumţia de nevinovăţie sau cu drepturile celor care sunt doar urmăriţi penal şi nu condamnaţi, aici vorbim, în primul rând, de cei care sunt deja condamnaţi penal şi, în continuare, unii dintre ei au pretenţia să voteze legi, să administreze bugete publice în numele cetăţenilor", a adăugat Cioloş.

Fostul premier a susţinut că nu poate cineva să pună limite voinţei cetăţenilor, întrebat în legătură cu faptul că legea fundamentală prevede anumite limite de revizuire

Ultimele Stiri
abonare newsletter