Politică

Campanie lansată de comunitatea maghiară care denunță cârdășia dintre UDMR și PSD/ALDE: “Nem az én nevemben! - Nu în numele meu!”

Votanţii maghiari au lansat o petiţie în care cer UDMR să reprezinte cu adevărat comunitatea maghiară din România.

Iniţiatorii campaniei atrag atenţia că UDMR nu este la guvernare dar o susține. Care este diferența, întreabă aceştia.

Către: D-l Kelemen Hunor


Nem az én nevemben! - Nu în numele meu!

RO: Rugăm UDMR să reprezinte cu adevărat comunitatea maghiară din România, și nu comunitatea coruptă a României. Să ia atitudine responsabilă față de modificarea codului penal! Să termine cu susținerea proiectelor toxice inițiate de coaliția PSD-ALDE! Să fie mai transparent și să argumenteze proiectele naționale pe care le susține în Parlamentul României!


HU: Kérjük a Szövetség elöljáróit, hogy a magyar, nem pedig a korrupt közösségek érdekeit képviseljék! Maximális felelősséggel viszonyuljanak a Büntető Törvénykönyv (Btk.) módosításához. Mellőzzék a PSD-ALDE koalíció toxikus projektjeinek támogatását, és a Román Parlamentben kizárólag átlátható módon és a pozitív jövőkép szemszögéből munkálkodjanak!

De ce este important?


<>

 


RO: UDMR nu este la guvernare dar o susține! Totuși, care este diferența? Pentru că de aici nu se vede! Se vede în schimb că România merge în direcția greșită, și acest fapt se datorează și UDMR-ului prin faptul că susține coaliția PSD-ALDE.

Nu suntem de acord cu atitudinea UDMR prin care se spală pe mâini și consideră că este responsabilitatea partidelor de la guvernare si a celor din opoziție să se gândească la binele țării. În primul rând suntem cetățeni al României. Nu ne permitem să fim indiferenți față de acțiunile care ne scad nivelul de trai. Și da, în situația actuală a țării dorim de la UDMR să elaboreze și să susțină în mod transparent proiecte cu efect benefic pentru cetățeni (care se reflectă asupra noastră, a tuturor cum ar fi infrastructura, serviciile publice, șamd.) și să evită susținerea proiectelor nocive sub pretextul că ele reprezintă interesele comunității maghiare.


Acest mesaj devine mult mai important dacă ne gândim la legile justiției și modificarea codului penal: ce folos vom avea dacă, potrivit legii ne putem exprima în limba maternă în fața instanțelor de judecată, dar în același timp nu vom avea legi și pedepse care să-i țină pe infractori departe de noi?

Rugăm o atitudine responsabilă față de modificarea codului penal! Mai multă transparență și argumentare a proiectelor pe care le susțineți în Parlamentul României!

Cu respect, semnatarii!
***

HU: Az RMDSZ nem vállal részt a kormányzásban, de támogatja azt. Mégis mi lenne a különbség, mert innen nem látszik? Ami látszik, az az, hogy országunk rossz irányba halad, és ehhez az RMDSZ is hozzájárul azzal, hogy támogatja a PSD-ALDE koalíció határozatait!

Országunk jelenlegi helyzetében fontos az, hogy az RMDSZ elsősorban távlatokba mutató, építő, életminőséget javító, környezetet, természetet ápoló törekvésekre összpontosítson (infrastruktúra, közszolgáltatások éít), és hogy a káros projektek támogatásakor ne takarózzon azzal, hogy azokat a magyar közösség érdekében teszi.
Ez azért is fontos, mert a 2018-as év a Büntető Törvénykönyv és a Büntető Perrendtartási Törvénykönyv módosításáról (is) szól, és ebben az RMDSZ-nek kulcsszerepe lesz! Hogy csak egy példát említsek: mit érek majd azzal, ha a törvényszéken magyarul beszélhetek, de nem lesznek olyan tövények és olyan büntetések, melyek a bűnözőket távol tartják majd tőlem és szeretteimtől?

Kérem a Szövetség elöljáróit, hogy maximális felelősséggel viszonyuljanak a Büntető Törvénykönyv módosításához, és elégedetlenségünknek szeretnénk hangot adni amiatt, hogy a Szövetség a Büntető Perrendtartási Törvénykönyv számos káros módosítását megszavazta. A koalíciót pedig kizárólag átlátható módon és a pozitív jövőkép szemszögéből támogassák!

Tisztelettel, az alulírottak! “, au scris iniţiatorii campaniei.

Petiţia va fi înmânată personal la sediul conducerii UDMR (Cluj-Napoca str. Republicii nr 60).

Ultimele Stiri
abonare newsletter