Politică

UDMR hotărăşte miercuri în privinţa moţiunii de cenzură

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a declarat, luni, că Uniunea va decide miercuri, în grupurile sale parlamentare reunite, dacă va susţine sau nu moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă.

"Încă nu s-a luat această decizie, cel mai probabil o să hotărâm miercuri dimineaţa, când o să aibă loc şedinţa grupurilor reunite", a spus Porcsalmi Balint.

De asemenea, el a afirmat că UDMR nu susţine un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor penale, scrie Agerpres.

"UDMR nu susţine un posibil proiect de ordonanţă de urgenţă. Eu nici nu prea am auzit detalii legat de acest proiect", a completat preşedintele executiv al UDMR.

PNL, USR şi PMP au depus, săptămâna trecută, la Parlament, moţiunea de cenzură intitulată 'Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!'. Documentul a fost semnat de 152 de parlamentari.

Birourile permanente ale celor două Camere au decis ca moţiunea de cenzură să fie prezentată luni în Parlament, iar miercuri să fie dezbătută şi votată.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că nu a discutat cu partenerii de coaliţie, în cadrul unei şedinţe pe care a avut-o în cursul zilei, despre modificarea Codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă, ci se va merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare.

Etichete: UDMR
Ultimele Stiri
abonare newsletter