Politică

Liderul ALDE Cluj, Steluţa Cătăniciu: “Eu n-am înţeles modul în care s-a apărat Liviu Dragnea. Trebuia să închidă dosarul prin plata prejudiciului”

Liderul ALDE Cluj, deputatul Steluţa Cătăniciu a declarat că Liviu Dragnea trebuia să se folosească de prevederile unui articol prin care putea să închidă dosarul în care a fost condamnat, prin plata prejudiciului. Cătăniciu consideră că Dragnea a crezut prea mult într-o soluţie de achitare, fiind convins de nevinovăţia sa.

“Eu n-am înţeles modul în care s-a apărat Liviu Dragnea. În opinia mea, avea obligaţia de a se prevala de dispoziţiile articolului 74 indice 1 din Codul Penal, care îi oferea,  la fel cum a făcut şi fosta soţie a dânsului, posibilitatea de a închide acest dosar prin plata prejudiciului. Eu cred că dânsul a crezut prea mult într-o soluţie de achitare, fiind convins de nevinovăţia sa.

Sentinţa nu e definitivă, iar prezumţia de nevinovăţie se aplică şi în cazul domnului Dragnea. Conform acestui principiu ridicat la rang constituţional, până la rămânerea definitivă a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată”, a subliniat deputatul clujean.

Vă reamintim, magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu.


Procurorii îl acuză că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat, dar anchetatorii au cerut magistraţilor să îl pedepsească dur, cu şapte ani şi jumătate de închisoare. Paguba adusă statului este puţin peste 100.000 de lei, iar un parlamentar social-democrat a scris un proiect de lege în care abuzul în serviciu, acuzaţia care i se aduce lui Dragnea, să fie considerată infracţiune doar de la 200.000 de euro în sus.

Magistraţii instanţei supreme au constatat, joi, încetarea procesului penal în cazul fostei soţii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodan. Decizia nu este definitivă.


Instanţa supremă a dispus ca Bombonica Prodan să plătească o amendă de 1.000 de lei.

Fosta şefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a fost condamnată la 3 ani şi 7 luni de închisoare cu executare în timp ce fostul director executiv al Direcţiei, Rodica Milos, a fost condamnată tot la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare.


Decizia nu este definitivă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter