Politică

Liderul PNL Cluj Daniel Buda, despre plecarea lui Nicoară la ALDE: “Potrivit statutului, nu mai avea calitatea de membru”

Conducerea PNL Cluj se delimitează subtil de senatorul Marius Nicoară care ieri şi-a anunţat trecerea la ALDE, subliniind că acesta pleacă în alt partid mai degrabă din postura de independent. Marius Nicoară şi-a pierdut calitatea de membru, odată cu condamnarea, potrivt statutului, explică liderul PNL Cluj, Daniel Buda. Pe de altă parte, plecarea parlamentarului clujean din PNL după 28 de ani de activitate este un gest inexplicabil, consideră preşedintele liberalilor clujeni. “Pleacă să facă implozie în acel partid?”, întreabă europarlamentarul.

“În primul rând vreau să sublinicez că domnia sa, potrivit statutului, nu mai avea calitatea de membru, în condiţiile în care a avut loc o condamnare penală pentru săvârşirea unei infracţiuni cu intenţie, pierzându-şi practic această calitate la momentul pronunţării unei astfel de hotărâri.

Concret, în momentul în care o persoană este condamnată la pedeapsa închisoriii, chiar şi cu suspendare, îşi pierde calitatea de membru al PNL, potrivit statutului, automat.


Practic, domnia sa a plecat din postura unei persoane care este independentă din punct de vedere politic.

Personal, nu am ce să îi reproşez domnului Marius Nicoară. În calitate de co-preşedionţi, am avut o colaborare care ne-a oferit posibilitatea de a câştiga Primăria şi Consiliul Judeţean.


Sigur că plecarea unei persoane care a contribuit la fondarea unui partid în urmă cu 28 de ani pentru mine pare greu de înţeles, este inexplicabilă mai ales în condiţiile în care domnia sa a plecat la un partid şi în cadrul unei structuri care era în opoziţie cu partidul care i-a generat mandatul de senator. 

Este greu să înţeleg cum un partid şi o coaliţie de guvernare PSD -ALDE erau nefrecventabile până zilele trecute şi astăzi devin frecventabile, cu atât mai mult cu cât astăzi asistăm la o degradare a veţii de zi cu zi a românilor”, a mai declarat Buda.


Liderul PNL Cluj se declară surprins mai ales de faptul că Nicoară a ales să treacă la un partid până nu demult „nefrecventabil”.

„Domnia sa, printre motivele invocate, se referea şi la ceea ce înseamnă intenţia de a muta Spitalul regional de Urgenţă de la Floreşti, ceea ce a fost o discuţie la un moment dat, astăzi nu se mai pune în discuţie. Să nu uităm că totuşi, domnia sa pleacă la un partid sau într-o coaliţie care punea în discuţie această chestiune, deci să înţeleg că pleacă să facă implozie în acel partid? Pentru că până la urmă cred că în logica asta suntem- de a face implozie în acel partid, dată fiind conjuctura actuală şi motivele pe care le-a invocat”, a mai spus Buda.  


Senatorul clujean Marius Nicoară a anunţat luni că se alătură partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, după 28 de ani petrecuţi în PNL.

Drintre nemulţumirile pe care le aminteşte într-un comunicat de presă sunt faptul că astăzi PNL se opune noului Cod Administrativ sau că se încearcă mutarea unui proiect important al judeţului, mai exact mutarea Spitalului Regional de Urgenţă din Comuna Floreşti în altă parte. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter