Politică

Tăriceanu anunţă un nou transfer de la liberali la ALDE. Sursele politice spun că ar fi vorba de senatorul Marius Nicoară

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat un nou transfer de la liberali către partidul pe care îl conduce, fără a spune însă despre cine este vorba, în condiţiile în care Daniel Zamfir, proaspăt membru ALDE, a spus că îşi aşteaptă colegii liberali în partidul lui Tăriceanu.

"Va mai fi un parlamentar liberal care îşi va anunţa trecerea la ALDE", a spus preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

Potrivit unor surse politice, este vorba despre senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoară. Acesta este preşedinte al Comisiei privind Drepturile Omului din Senat şi membru în comisiile de Sănătate şi Regulament.  


Marius Nicoară nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma plecarea la ALDE.

De asemenea, nici liderul PNL Cluj Daniel Buda nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma informaţia.


Cine este senatorul Marius Nicoară

Marius Nicoară s-a remarcat de-a lungul timpului prin tot felul de „episoade” marcante. După ce și-a terfelit imaginea urmărind filme deocheate în Parlament, Senatorul s-a urcat beat la volan şi a provocat un accident de circulație.


În luna martie, Nicoară a fost condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru un accident provocat în timp ce era sub influența băuturilor alcoolice.

Iniţial, parlamentarul clujean a făcut apel la sentință și a cerut să fie achitat.


În martie însă, magistraţii Înaltei Curţi de Casatie şi Justitie au respins demersul și au dispus menținerea primei decizii.  

Senatorul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General după ce în noiembrie 2014 a produs un accident, urcându-se beat la volan.


Marius Nicoară are 31 de iniţiative legislative, a avut 48 de declaraţii politice, a adresat 16 întrebări şi a luat cuvântul în plen de 10 ori.

Marius Nicoară are un teren moştenit în cartierul Europa, un apartament, o şalupă marca Volvo, ceasuri şi bijuterii în valoare de 40.000 de ron, a înstrăinat un automobil, deţine acţiuni sau părţi sociale la societăţi comerciale, printre care şi Banca Transilvania, dar şi carduri de credit.

În calitate de senator a obţinut aproximativ 95.000 de ron. Venitul soţiei sale, director la Banca Transilvania, nu este specificat, la această rubrică figurând doar “confidenţial”. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter