Politică

PSD Cluj lansează Cartea Neagră a Consiliului Judeţean Cluj, "doi ani de nerealizări, scandal şi impotenţă administrativă"

Social democraţii clujeni au realizat o carte neagră a eşecurilor marca Alin Tişe, la doi ani de la preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Cele mai răsunătoare eşecuri ale lui Tişe de pe lista întomită de social democraţii clujenisunt de departe criza gunoaielor şi scandalurile şi răfuielile personale cu conducerea Aeroportului Cluj.

“Alin Tişe este cel mai slab preşedinte din istoria Clujului. În ultimii doi ani executivul Consiliului Judeţean Cluj a gestionat prost toate marile provocări ale judeţului şi este restant la multe capitole, de la promisiuni nerealizate până la întârzieri, instituţia fiind încărcată şi de conflictele personale pe care preşedintele instituţiei le-a avut/le are cu directorii regiilor din subordine.

Alin Tişe a trecut o linie roşie! Aşa nu se mai poate! Au trecut doi ani de la alegeri şi în dreptul său putem trece doar scandaluri de presă, răfuieli personale, însă nicidecum o activitate serioasă administrativă. Sper să realizeze cât de curând că este preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, nu un măscărici de la circ” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.


Amintim câteva dintre eşecurile semnalate de PSD Cluj.

Centrul de Management Integrat al Deşeurilor – EŞEC răsunător marca Alin Tişe


Cel mai răsunător eşec al executivului administraţiei judeţene, sub conducerea preşedinţilor Alin Tişe şi Horea Uioreanu, ambii lideri marcanţi ai PNL Cluj, este Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID), un proiect pe fonduri europene care trebuia să rezolve în întreg judeţul, problema reciclării şi depozitării moderne a deşeurilor.

Nerealizarea acestui proiect, care a costat până acum peste 100 de milioane de euro, a generat o cascadă de probleme pentru localităţiile Clujului în privinţa reciclării şi depozitării gunoaielor.


Proiectul este o marcă înregistrată a neputinţei administrative a domnului Alin Tişe, care în apărarea sa a încercat să producă în permanenţă o perdea de fum, aruncând vina pentru acest eşec lamentabil pe oricine, mai puţin pe domnia sa, dovedind lipsă de bărbăţie şi caracter.

Managementul MEDIOCRU de la Cluj Arena


Un politician mediocru se va înconjura întotdeauna de aplaudaci politici fără experienţă profesională dar buni de promovat dacă sunt “băieţi de la partid”.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul managementului Cluj Arena, compania care administra stadionul confrutându-se cu foarte mari probleme financiare, după ce Curtea de Conturi a stabilit un impozit neplătit pe mai mulţi ani pentru stadion, ce a dus la un debit "rostogolit", de circa 15 milioane de lei.


Pentru a masca această impotenţă, Executivul Consiliului Judeţean a înfiinţat Direcția de Administrare și Exploatare a Stadionului Cluj Arena, în conducerea acesteia fiind plasat acelaşi “băiat de la partid”. Cât despre datoriile de 15 milioane de lei… Care datorii ?!?

Investitori imaginari în parcurile industriale imaginare ale Clujului!

De-a lungul anilor, în cele două mandate de președinte al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a promis în mai multe rânduri că va aduce investitori, investiții, multinaționale de renume din Occident în parcurile industrial clujene.

La parcuri industriale imaginare, precum TETAROM IV, V și parțial I, avem parte și de investitori imaginari. Este memorabil anunțul privind sosirea indienilor de la Tata Motors la Cluj, apoi informările privind negocieri de succes cu 'mari companii' din occident sau Asia.

În fapt, de doi ani, marii investitorii străini nu au pus piciorul în județul Cluj. Și până la urmă cine ar fi interesat de parcurile industriale din subordinea Consiliului Județean Cluj, când singura preocupare a Executivului este să schimbe directorii din regii? Prin urmare, în privința parcurilor imaginare și a investitorilor străini imaginari, ori diagnosticul este mitomanie ori este doar dezinteres și inconștiență pură.

(…)Criza levigatului de la Pata Rât, marcă înregistrată a preşedintelui Alin Tişe

Cu siguranţă că dezastrul ecologic de la Pata Rât putea fi preîntâmpinat încă de acum câţiva ani. Cu siguranţă că Executivul Consiliului Judeţean Cluj a minţit cu privire la activarea staţiei de osmoză încă din decembrie 2017. Cu siguranţă că râul de levigat de la Pata Rât a poluat Zapodie, respectiv Someş.

În mai multe rânduri i-am semnalat domnului Alin Tişe, că şi la propriu şi la figurat, Consiliul Judeţean Cluj nu se conduce în trening şi pantofi: Ştiu, sunteţi blazat dar treziţi-vă domnule preşedinte, aici este Cluj, nu Belgravistan! Măcar în următorii doi ani opriţi spectacolul de prost gust şi de mahala de la şedinţele Consiliului Judeţean şi rezolvaţi problema de la Pata Rât!

(…)Conflictul Executivului Consiliului Judeţean Cluj cu directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca este unul personal, total contraproductiv judeţului Cluj şi inexplicabil având în vedere performanţa managerială a directorului.

I-am solicitat lui Alin Tişe să finanţeze proiectele judeţului Cluj, să vină la locul de muncă şi să înţeleagă utilitatea finanţării proiectului intermodal, extinderii pistei la 3.500 de metri şi finanţarea construcţiei unui terminal Cargo pentru transport marfă, însă indiferenţa şi impasibilitatea l-au caracterizat şi în această speţă.

Mai jos, în ataşament, puteţi citi integral Cartea Neagră realizată de PSD Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter