Politică

Mitingul PSD de sâmbătă, reacţii la agresivitatea criticilor

Săptămâna trecută, Liviu Dragnea anunţa un mare miting PSD. Evenimnentul care s-a derulat în seara zilei de 9 iunie a adunat oameni din toată ţara şi a stârnit o mulţime de reacţii în presă, pe reţelele de socializare şi în rândul societăţii civile.

sursa foto Facebook Horia Nasra sursa foto Facebook Horia Nasra

O participantă la protestele rezist a comentat, într-o postare pe Facebook agresivitatea cu care unii declaraţi "toleranţi" si "democraţi" au contestat dreptul şi legitimitatea simpatizanţilor PSD de a se exprima.

Mai jos puteţi citi fragmente din postarea Norei Pavel de pe Facebook.


Cu riscul de unfrienduri, să vă explic de ce mie mi se pare că sunteți mulți dintre voi gherțoi. Gherțoi cu iphone, nu ca proștii ăia de ieride (sâmbătă), cu telefoane cu butoane, de-a fost nevoie să li se dea lanterne, dar tot gherțoi.

- Pentru că vreți uniformitate. Și vouă vă e teamă de diferit. Vă e teamă de ăla venit ieri în Piață, chit că nu v-a dat în cap. Dar râdeți că el că se sperie de schimbare. Ei vor lumea ca-n bula lor, unde se simt în siguranță, voi o vreți ca-n bula voastră, unde vă simțiți în siguranță și unde miroase a odorizantele alea din magazinele Adidas (la fel în toate magazinele lor), nu a transpirație.


 Pentru că vă pretindeți informați, dar e numai o spoială. Altfel, n-ați ține-o langa cu milioanele de asistați (când ei sunt 200 000 și ceva de mii), cu profilul sub-uman al votantului PSD (care se tot schimbă, dar voi sunteți atât de îndrăgostiți de imaginea voastră, că nu priviți mai departe de nasul propriilor prejudecăți, nici cât să căutați un profil făcut de specialiști votanților psd-iști, nu de ”feelingul” vostru), n-ați mai consuma hăpăind materiale senzaționaliste făcute de Kanal D sau de Digi cu ”uite, domnule, cum refuză minunatul loc de muncă remunerat cu 1500 de lei, când naveta îi costă 600 și nu le mai lasă timp pentru agricultura aia de subzistență”.

- Pentru că pretindeți că vreți ”o țară ca afară”, dar ați anula dreptul de vot unei categorii care nu votează ca voi, ați menține condițiile din pușcării, ați fi de acord fără o clipire cu abuzurile atâta timp cât victime le sunt ”dușmanii” voștri.


- Pentru că vă indignați la o mulțime de peturi lăsate în Piață, dar ați fost la Summer Well și ați lăsat dezastru similar (iar dacă n-ați fi așa de îngrozitor de subiectivi, v-ați aminti cum arată în general ”câmpul” după un concert cu 100 000 de oameni la Sziget, de pildă, unde vine lumea bună, europeană și unde nu e nicio problemă gunoiul lăsat seara, până a doua zi e lună. Cum e și acum în Victoriei).

(...)- Pentru că, de fapt, nu vreți o justiție independentă. Ci o justiție împotriva unora. Dacă voiați, vă vedeam indignați măcar de măgăriile ălora de la Ploiești. Nici măcar nu le-ați menționat, nici acum nu aveți niciun semn firav de întrebare asupra acțiunilor DNA, iar Kovesi e pentru voi un bun manager (sub care s-au prescris dosare, iar condamnările au fost majoritar pe ”mărunțișuri”) și fără pată. Și dacă au fost chestii nasoale, n-a știut, domnule. Săraca.


- Pentru că urlați ”DNA, să vină să vă ia”, ceea ce e crâncen. Și o faceți de ani de zile și nu vi se zbate nimic.

- Pentru că folosiți des argumente de tipul ”românii sunt hoți, leneși”, ca pe urmă să lăudați diaspora care-și rupe spinarea pe salarii pe care localnicii nu le acceptă și nu sesizați niciunde contradicția. Diaspora e bună, că votează ca noi, chit că mare parte e plecată nu din sânul păturii urbane, medii (e-n curs de îngroșare și pătura asta), ci de la sate, din mijlocul sărăcimii care n-a mai avut altă șansă și a avut o forță pe care eu una n-aș avea-o, de a se adapta unei lumi pe care n-o cunoștea deloc (oamenii ăia nu vorbeau limbi străine și mă-ndoiesc că fuseseră înainte de a emigra în city-break-uri la Londra sau cu burse Erasmus la Lyon).


- Pentru că v-ați indignat rasist când nu mai știu care manelist a fost invitat la Ambasada Suediei, pentru că voi considerați ca reprezentative pentru țara asta doar trendurile care vă plac vouă. Pentru că „nu sunt rasist, dar țiganii...”. Grrr, provincialilor.

- Pentru că vă e rușine de multe ori să spuneți că sunteți români deși, altfel, clamați că ”vai, nu contează unde te-ai născut, contează cine ești și ce faci”.

- Pentru că nu aveți atâta cultură civică (deși veniți la proteste) încât să conștientizați că dacă politicianul și mahărul X sunt abuzați azi, nimic nu garantează că nu vei fi și tu, simplu cetățean onest, mâine.

(…) pentru că statusul ăsta e extrem de sharuit și pentru că, pentru cei mai mulți, e primul status scris de mine pe care-l citesc: eu sunt ceea ce psd-iștii numesc o tfl-istă. Particip la protestele rezist și consider că PSD e cel mai mare rău al acestei țări. Dacă am făcut un soi de autocritică, e tocmai pentru că-mi doresc, printre altele, și eficientizarea luptei împotriva caracatiței psd-iste. E un exercițiu pe care-l recomand ambelor tabere.

Etichete: protest miting psd
Ultimele Stiri
abonare newsletter