Politică

“Ajunge! Ne apărăm Libertatea şi Justiția”. Un nou protest la Cluj.

”Umbrela anticorupție” îi cheamă pe clujeni la un protest în centrul Clujului, la monumentul ”Stâlpii împușcați”.

Protestul are loc în această seară, de la ora 19.00.

“Începem cu un flashmob - oameni purtători de mesaje inscripţionate pe tricouri, afişăm şi mărturii ale oamenilor duşi cu japca la Bucureşti, la meetingul PSD, vorbim cu toții despre ce ne doare şi ce se întâmplă cu Codurile, cu Fondul Suveran de Investiții. Scandăm ce simțim nevoia şi cântăm piese manifest.


Ne vedem duminică în centru, lângă Stâlpii Împușcăți din Cluj-Napoca, cu toată familia, cu prietenii, cu vecinii și cu familiile lor.
Ne revedem în locul unde ne-a fost dăruită libertatea prima dată, pentru că acolo e și locul unde o putem regăsi.

Mai mult că niciodată, trebuie să ne reamintim că drepturile câștigate atunci pot fi pierdute ușor dacă nu sunt aparate în momentele critice. Sunt momente de turnură în istorie, iar acesta e unul dintre ele.

Iar noi vrem să fim cei care ne scriem viitorul, nu să permitem altora să o facă în locul nostru!

1. Cerem demisia de urgență a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților și a lu C.P. Tăriceanu din funcția de Președinte al Camerei Senatului.

2. Cerem stoparea oricăror tentative de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedura Penală. Suntem cu ochii pe ei și nu ne vom lasă distrași de perdele de fum. Nu vom acceptă cu nici un preț că acele modificări să treacă deoarece reprezintă un pericol pentru societatea civilă și reprezintă interesele inculpaților sau condamnaților penal aflați în funcții publice de conducere.

3. Vom taxa vehement toate abuzurile comise asupra unora din cetățenii forțați să participe la mitingul PSD sub diverse forme de amenințare, ce trădează reflexele comuniste ale actualei coaliții de guvernare”, spun organizator

Etichete: justitie protest
Ultimele Stiri
abonare newsletter