Politică

Deputatul Emanuel Ungureanu: “România are nevoie de 10 centre de transplant care să funcționeze la capacitate maximă”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că este imperios necesar să stimulăm înființarea și finanțarea unor noi centre de transplant în țara noastră.

sursa foto cdep.ro sursa foto cdep.ro

Parlamentarul clujean Emanuel Ungureanu atrage atenţia că ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a promis în Parlamentul României, în Comisia de Sănătate, în prima zi de mandat că va sprijini fără rezerve o nouă Lege a Transplantului care să elimine corupția și inechitățile din lumea transplantului.

Ungureanu subliniază că au trecut 3 luni și Agenția Națională de Transplant este condusă de aceleași personaje care au comis sau permis o sumedenie de abuzuri și care pun nenumărate piedici medicilor cinstiți care vor să salveze vieți.


“Eu mai am răbdare, pacienții însă, nu mai au. România are nevoie de 10 centre de transplant care să funcționeze la capacitate maximă pentru a efectua transplant de:rinichi, pancreas, ficat, cord și plămâni. La Brașov, într-un centru privat, cu eforturi majore, medicul Bogdan Moldovan ,ajutat de 20 de medici din țară și din Elveția a transplantat 5 pacienți fără ca statul român să plătească niciun leu.

Pacienții nu au plătit nimic pentru că banii pentru transplant au venit din donații, campanii umanitare și bani elvețieni. Mâine o să vă prezint o poveste incredibilă cu o elevă româncă care a plătit 90 de franci asigurare medicală în Elveția și statul elvețian i-a decontat 28000 de euro pentru transplant renal în România!


Am încredere că doamna Pintea se va ține de cuvânt, de dragul miilor de bolnavi care strigă cu disperare pentru o șansă la viață și va reforma sistemul de transplant din temelii! Eu o voi susține alături de oamenii de bună credință din Parlamentul României.
Luptăm pentru Viață!”, spune Emanuel Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter