Politică

Monica Macovei: "Nu jurnaliștii liberi și profesioniști trebuie cercetați, ci politicienii care mint"

Europarlamentarul Monica Macovei intervine în scadalul dintre liderul PSD și jurnalistul Dan Tăpălagă. În opinia lui Macovei, gestul lui Liviu Dragnea „nu este o scăpare”.

“Condamnatul Dragnea cere anchetarea jurnalistului Dan Tăpălagă pentru că publicația online la care lucrează a scris despre un memorandum discutat de Guvern, despre care condamnatul Dragnea susține că nu știa.

ererea lui Dragnea nu este o scăpare sau o prostie scuzabilă, ci face parte din planul PSD&ALDE de distrugere a presei libere de investigație și de opinie, a patra putere în stat, iar fără puterea presei libere, democrația din România este strivită.


Să le reamintim condamnatului Dragnea&comp. că protecția surselor jurnalistice este un principiu sfânt al libertății presei. Jurnaliștii liberi și profesioniști nu își vor dezvălui sursele în niciun fel de anchetă. Nu jurnaliștii liberi și profesioniști trebuie cercetați, pentru că ei își îndeplinesc rolul de câini de pază ai democrației și de a informa opinia publică și își asumă riscuri pentru noi toți, ci politicienii care mint, care fură și trădează interesele europene ale țării.

Este tot mai clar că PSD&ALDE nu vor mai da înapoi. Speranța rămâne numai la noi, toți cei care nu vrem dictatură și hoție. A devenit o obligație să ne apărăm țara de ciuma PSD&ALDE”, spune Macovei.


Aceasta mai spune că amenințarea rostită de Dragnea la televiziunea unui mogul, care a fugit de frica justiției, este al doilea semnal că PSD&ALDE nu suportă critica, iar acesta este un semn de slăbiciune și frică.

“Primul semnal a fost propunerea condamnatului Dragnea de adoptare a unei legi a defăimării. Slăbiciunea și frica unui conducător duc la dictatură.


Dar condamnatul definitiv Dragnea, care este al treilea om în stat, care face legi pentru țară, nu este deja un pericol real împotriva siguranței naționale?”, mai spune Macovei.

Liderul PSD vrea ca autorităţile să cerceteze modul în care a apărut în presă informaţia despre memorandumul guvernamental secret privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.


„Sesizez eu acum. Vorbim de un document confidenţial. Cine din Guvern i-a dat documentul? Eu nu-l aveam. Cum a ajuns la domnul Tăpălagă? Avea acces? Să vedem, începe cineva investigaţie? Bineînţeles că nu”, a fost reacţia lui Liviu Dragnea, întrebat dacă va sesiza cineva autorităţile. 

Publicaţia online G4.Media.ro a reacţionat, la rândul ei, arătând că „a scris în exclusivitate miercuri, 18 aprilie, sub semnătura lui Cristian Pantazi, citând surse guvernamentale, că Guvernul Dăncilă vrea să adopte o hotărâre sau un memorandum pentru mutarea ambasadei României din Tel Aviv la Ierusalim. G4Media.ro nu a prezentat textul documentului oficial”, potrivit digi24.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter