Politică

Horia Nasra, interpelare către Carmen Dan: Cine sunt autorii incendiilor de la Pata Rât? Nu trăim în Triunghiul Bermudelor

Deputatul clujean Horia Nasra i-a adresat o serie de întrebări ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, după incendiile repetate de la groapa de gunoi a Clujului.

“În ultimii trei ani, comunitatea clujeană s-a confruntat cu mai multe incendii în zona munților de gunoaie de la Pata Rât. Binențeles, Ministrul Afacerilor Interne  nu poate face administrație în locul Consiliului Județean Cluj și a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, conduse de politicieni incapabili, însă vă atrag atenția asupra unei situații deosebit de grave. Din nefericire, după seria de incendii din 2016, 2017, un incendiu a izbucnit, luni la prânz, la groapa de gunoi de la Pata Rât. Este al doilea incendiu înregistrat în acest an la rampa temporară de gunoi a Primăriei Cluj-Napoca, administrată de RADP”, spune președintele PDS Cluj.

Nasra mai spune că anul trecut, în octombrie, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, Ion Moldovan, declara că în cursul anului 2017 a crescut la 29 numărul incendiilor la rampa de deșeuri de la Pata Rât și, se pare, că în anumite situații focul a fost provocat intenționat.


“Mai mult decât atât, uneori, în mod cu totul întâmplător, camerele de supraveghere, care supervizau rampa, s-au stricat chiar înainte de incendiu: «la toate incidentele pe care le-am avut în ultima perioadă de timp am constatat, în urma cercetării cauzei de incendiu, că tocmai în zona unde a izbucnit incendiul, acele camere de luat vederi nu funcționau în acea perioadă», mai preciza șeful ISU. În acest context, vă rog să-mi răspundeți la următoarele întrebări. Câte cercetări în curs și dosare penale au realizat polițiștii clujeni? Cine sunt autorii incendiilor, presupunând, totuși că nu trăim în Triunghiul Bermudelor? Are IPJ Cluj o strategie pentru a preîntâmpina incendierile intenționate sau suntem la mâna Providenței?”, susține Nasra.

Un incendiu a izbucnit în cursul nopţii de miercuri spre joi la rampa de deşeuri de la Pata Rât, pe o suprafaţă de 3.500 metri pătraţi, nefiind înregistrate victime, a informat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter