Politică

Steluţa Cătăniciu, liderul ALDE Cluj: “Preşedintele nu poate retrage încrederea în Guvernul României, nici moral şi nici legal. Nu cunoaşte Constituţia”

Preşedintele ALDE Cluj, deputatul Steluţa Cătăniciu, a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis nu poate să retragă încrederea guvernului nici moral, nici legal. Potrivit parlamentarului clujean, Klaus Iohannis nu cunoaşte Constituţia.

“Solicitarea de demisie este ca un fel de rezultat al retragerii încrederii preşedintelui în Guvernul României PSD-ALDE.

Eu mă întreb când a avut preşedintele Iohannis încredere în Guvernul PSD-ALDE? A desemnat cei doi prim-miniştri şi pe cel de al treilea având în vedere că îl obliga Constituţia, dar încredere domnul preşedinte nu a avut niciodată în acest guvern şi ne-a demonstrat acest lucru din momentul învestirii Guvernului PSD-ALDE prin toate reacţiile şi declaraţiile dânsului. Nici moral şi nici legal preşedintele nu poate retrage încrederea în Guvernul României. Moral, pentru că n-a avut niciodată încredere şi nu poţi să retragi ceea ce n-ai avut, iar din punct de vedere legal, nu intră în atribuţiile dânsului.

Pe mine chiar m-a frapat faptul că nu cunoaşte Constituţia României. Retragerea încrederii guvernului este reglementată de art. 113 din Constituţie, în care se arată că Parlamentul României retrage încrederea acordată guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, a spus liderul ALDE Cluj, într-o conferinţă de presă.

Vă reamintim, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă. „Doamna Dăncilă nu face față poziției de prim-ministru și transformă astfel guvernul într-o vulnerabilitate pentru România”, a spus președintele Klaus Iohannis şi a cerut demisia acesteia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter