Politică

Campania “Fără penali în funcţii publice”. Aproximativ 9.000 de semnături s-au strâns la Cluj

Reprezentanţii USR Cluj au iniţiat la începutul lunii o campanie care îi vizează pe politicienii cu condamnări.

sursa foto facebook Fără penali în funcţii publice sursa foto facebook Fără penali în funcţii publice

Pe Bulevardul Eroilor, membri și simpatizanți ai USR alături de reprezentanți ai societății civile au amplasat un cort unde clujenii au putut şi pot să semneze pentru proiectul ce prevede includerea în Constituție a unui articol care să interzică persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate să nu mai poată ocupa funcții în administrația publică.

“Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnări." , spune textul care urmează să fie introdus în Constituția României conform propunerii. 


Până în acest moment s-au strâns în jur de 8.900 de semnături în judeţul Cluj. Strângerea semnăturilor va continua până în toamnă, iar acest ritm trebuie menținut pentru a strânge toate cele 500 000 de semnături în timp util, spun reprezentanţii USR Cluj. În jur de 40 000 de semnături au fost strânse până vineri, la nivel naţional.

“Campania merge chiar foarte bine, oamenii sunt foarte interesaţi, în orele de vârf chiar se stă la coadă să se semneze. În oraşele şi în judeţele din Ardeal merge mai bine, mai slab în schimb în judeţele din sud”, a declarat liderul USR Cluj, Elek Levente.


“După multe atacuri la adresa independenței Justiției, societatea civilă din România își cere dreptul la o clasă politică integră și performantă, exprimându-și dorința de a bloca prin Constituție accesul în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României al cetățenilor condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”, atrăgeau atenţia, la momentul iniţierii campaniei, reprezentanţii USR Cluj.

Şi  PMP este împotriva accesului penalilor în Parlament şi împotriva pensiilor speciale pentru parlamentari şi aleşi locali.


“Nu avem nevoie de persoane cu probleme penale în funcţii publice. Nici nu se discută”, a spus preşedintele executive al PMP Eugen Tomac în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter