Politică

Deputatul PSD Horia Nasra cere liderilor PNL să iniţieze procedura de revocare a preşedintelui CJ Cluj Alin Tişe. Replica liberalilor clujeni.

Liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra a adresat o scrisoare deschisă primarului municipiului Cluj-Napoca Emil Boc şi europarlamentarului clujean Daniel Buda, în care spune că iniţierea procedurii de revocare a Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Păunel Tişe este o măsură care trebuie luată împreună.

Nasra spune, printre altele, că mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Cluj i-au semnalat că liderul instituţiei manageriază judeţul la „fără frecvenţă” şi că uneori este greu de găsit la locul de muncă.

„Clujul este o comunitate ambiţioasă şi perseverentă, care nu poate să stagneze şi da, uneori trebuie să administrăm şi măsuri dureroase pentru că astăzi, la nivel de judeţ, administrarea Consiliului Judeţean Cluj este mult în urma dezvoltării locale, generată de universităţiile clujene şi industria IT cu precădere.


Iar una dintre aceste măsuri o putem lua împreună: Iniţierea procedurii de revocare a Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, dl. Alin Păunel Tişe.

Argumentele în favoarea acestei intervenţii chirurgicale administrative sunt bine cunoscute şi de către domniile dumneavoastră:


       - Nefinalizarea unor proiecte URGENTE pentru Cluj, multe începute în primul mandat al domnului Alin Păunel Tişe (2008-2012): Centrul de Management Integrat al Deşeurilor; parcurile industriale nerealizate, TETAROM IV şi TETAROM V; proiectul TETAPOLIS este blocat; multe drumuri judeţene sunt la fel de cariate ca acum zece ani, exemplu DJ 109A; Spitalul Clinic de Urgenţă de Copii a rămas doar un proiect pe hârtie; extinderea pistei Aeroportului la 3.500 metri este amânată; introducerea apei în mai multe comune din Cluj este blocată;

- Mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Cluj mi-au semnalat sub protecţia anonimatului că liderul instituţiei manageriază judeţul la „fără frecvenţă” şi că uneori este greu de găsit la locul de muncă, motivând probleme de ordin personal, scandalul comorii de pe strada Ploieşti fiind acum ultima găselniţă.


- Mai mulţi primari, inclusiv liberali, mi-au semnalat probleme grave de comunicare cu instituţia Consiliului Judeţean Cluj şi au reclamat dezinteresul Executivului faţă de problemele locale, manifestat inclusiv prin absenţa unui lider judeţean la întâlnirea găzduită de Asociația Comunelor din România filiala Cluj”, spune liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra.

Mai jos, în ataşament, puteţi citi integral scrisoarea deschisă şi argumentele lui Horia Nasra. 


În replică, liberalii clujeni spun că din lipsă de activitate la Parlament, Horia Nasra se leagă de una dintre cele mai performante administrații din țară.

“Cuprins de astenia de primăvară, deputatul și președintele PSD Cluj, Horia Nasra, se erijează din nou în lupul moralist și ne oferă lecții de politică și administrație, uitând însă că atât pe el cât și pe toată camarila PSD-ALDE îi doare în cot de problemele clujenilor. Din lipsă de activitate la Parlament, Horia Nasra se leagă de una dintre cele mai performante administrații din țară însă, din calitatea pe care o deține, nu a fost capabil să direcționeze nici măcar un leu pentru proiectele majore ale județului.


Domnule Nasra, dezvoltarea Clujului nu se realizează prin povești, așa cum probabil ați învățat de la șeful dumneavoastră de partid, Liviu Dragnea, ci prin fapte concrete. Nu ar strica să învățați să vedeți Clujul așa cum îl văd majoritatea cetățenilor săi și toți investitorii care aleg să se dezvolte aici datorită condițiilor excepționale.

Din păcate pentru dumneavoastră, abordarea de tip dâmbovițean, cu care repede v-ați învățat, bazată pe minciună și incompetență, nu o veți putea aplica la Cluj.”, se arată într un comunicat al PNL Cluj.

abonare newsletter