Politică

Îl va susţine Mişcarea România Împreună pe Iohannis pentru al doilea mandat? Cioloş evită un răspuns direct

Abia intrat în politica oficială, odată cu cererea depusă la tribunal pentru formarea unui nou partid, Mişcarea România Împreună, fostul premier Dacian Ciolos a evitat un răspuns frontal în ceea ce priveşte sprijinul pentru un al doilea eventual mandat prezidenţial al lui Klaus Iohannis.

"Deci aici nu e vorba doar de ce crede Dacian Ciolos, de ce cred eu, ci de care este strategia partidului. (...) Nu pot acum să spun eu şi să-mi iau un angajament în numele unui partid care, încă o dată, nu există, dar pentru mine şi cu siguranţă, pentru noi, pentru viitorul partid, va fi important să susţinem candidatul cu cele mai mari şanse la alegeri vizavi de coaliţia majoritară din Parlament în momentul de faţă", a declarat Ciolos potrivit ziare.com.

Ciolos a adăugat că preşedintele Iohannis este un om în care are încredere.

"Sigur, domnul preşedinte Iohannis ştie că poate conta pe susţinerea mea, în măsura în care continua cu acelaşi mod de abordare cu care ne-am obişnuit până acum. E un om în care eu am încredere, e un om care a făcut mult pentru România mai ales în acest context dificil în 2017 şi care, din punctul meu de vedere, atât cât îl cunosc, cred că a şi evoluat mult", a explicat acesta.

Întrebat dacă, după ce nu a mai fost premier, s-a mai întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, Dacian Ciolos a răspuns că a avut discuţii "de mai multe ori" cu şeful statului.

Fostul premier Dacian Ciolos şi echipa pe care şi-a format-o vor avea şi o identitate politică, partidul Mişcarea România Împreună, ale cărui acte de înfiinţare au fost depuse la tribunal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter