Politică

Clujenii, invitaţi să participe la iniţativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice”.

Inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice” ajunge în etapa strângerii celor 500.000 de semnături necesare inițierii procedurii de revizuire a Constituției prin referendum.

“După multe atacuri la adresa independenței Justiției, societatea civilă din România își cere dreptul la o clasă politică integră și performantă, exprimându-și dorința de a bloca prin Constituție accesul în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României al cetățenilor condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”, spun reprezentanţii USR Cluj.

Începând de sâmbătă, 31.03.2018, clujenii sunt chemați să se alăture inițiativei, pentru a strânge minim 20.000 de semnături în județul Cluj.


Lansarea locală va avea loc la ora 11:00, cu amplasarea unui cort pe Bulevardul Eroilor lângă Monumentul Memorandiștilor („la clopot”) și va fi marcată prin depunerea primei semnături. Același lucru se va întâmpla în multe alte localități din întreaga țară, mai precizează reprezentanţii USR Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter