Politică

Clujeanul Vasile Dîncu, prezidenţiabilul PSD?

În aşteptarea alegerilor prezidențiale din 2019, partidele politice discută deja candidatul ce le-ar putea aduce victoria.

Surse din Partidului Social Democrat au confirmat pentru redacția PSnews.ro numele candidatului pe care Dragnea ar vrea să îl înainteze în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni.

Astfel, Liviu Dragnea îl pregătește pe nimeni altul decât fostul vicepremier Vasile Dîncu – ce îl sfătuia, luna trecută, pe liderul social-democraților să nu se lase mânat de ”beția puterii” – pentru a fi candidatul PSD în lupta din 2019. În plus, acest fapt este accentuat și de apropierea din ultima vreme dintre cei doi, conform surselor .


Varianta Dîncu este testată de Dragnea pentru a oferi o contrapondere la avântul lui Călin Popescu Tăriceanu – ce se vede unicul candidat al coaliției aflate la guvernare. Totodată, prin această mișcare, liderul PSD speră și că va schimba ținta celor care îl atacă atât din interiorul partidului, cât și din exteriorul acestuia.

Membru PSD din 1999 şi al aşa-numitului ”Grup de la Cluj”, condus de Ioan Rus, Dîncu a deţinut în perioada 2001 - 2003 funcţia de ministru al Informaţiilor Publice în Guvernul Adrian Năstase, după care, timp de un an, pe cea de şef al Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale. Ulterior, în perioada 2004 - 2008, a fost senator PSD de Cluj, după care a fost observator în Parlemantul European, din partea Grupului Socialist, iar în 2007 a fost membru al PE. Pe linie de partid, a fost o perioadă lider al PSD Cluj, dar şi vicepreşedinte PSD la nivel naţional, pe domeniul Analiză politică şi comunicare.


În anul 2008, a demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD, alături de Ioan Rus, după care, doi ani mai târziu, a demisionat şi din partid, ocupându-se de activităţile profesionale.

Vasile Dîncu a fost vicepremier în Guvernul Cioloș.

Etichete: psd vasile dincu
Ultimele Stiri
abonare newsletter