Politică

Congresul PSD: Cine şi-a anunţat deja candidatura

Comitetul Executiv al PSD se va reuni luni pentru a stabili modul de organizare a Congresului din 10 martie, modificarea Statului partidului, dar şi dacă este necesară schimbarea structurii Biroului Permanent. Printre cei care vor candida se află Codrin Ştefănescu, Gabriel Firea sau Marian Oprişan.

Şedinţa CExN al PSD va avea loc de la ora 11:00, la Parlament. Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a declarat, după şedinţa BPN al PSD, din 21 februarie, că: „La CExN se va discuta dacă se vor face alegeri, dacă se va schimba structura BPN, dacă mai sunt alte modificări, ce modificări au fost propuse la Statut. Între 22 şi 27 vor fi comitetele judeţene”.

De asemenea, se va discuta şi adoptarea unor rezoluţii. În ceea ce priveşte modificarea Statului PSD, liderii de organizaţii vor depune în cadrul CExN propunerile de modificare, adoptate în birourile judeţene, acestea urmând a fi centralizare de o comisie specială condusă de secretarul general al PSD, Marian Neacşu.


La ultimul CExN, care a avut loc în 14 februarie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că va propune convocarea unui congres extraordinar în martie, dorind redefinirea şi relansarea programului de guvernare.

De asemenea, preşedintele social-democrat a precizat că va cere şi un vot de reconfirmare în funcţia de preşedinte PSD.


„Asistăm de o perioadă bună de timp la dezbateri în societarea românească care este plină de turbulenţe, dezbateri în domeniul justiţiei, fiscalităţii, educaţiei şi PSD trebuie să aibă o poziţie bine definită. Vreau să redefinim şi să relansăm programul de guvernare. Vreau să eliberăm societatea românească de presiuni nedemocratice şi ilegitime. Vreau să angajăm PSD în cel mai ambiţios program de dezvoltare din istoria României. (…) Principalul motiv pentru care vreau să fac acest Congres este că este cadrul cel mai bun ca şi cei care au făcut şi transmis scrisori să vină să le dezvolte”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă în cadrul congresului va cere un vot de reconfirmare ca preşedinte al partidului, Dragnea a răspuns: "Categoric da".


                                                                                                                       

Etichete: liviu dragnea psd
Ultimele Stiri
abonare newsletter