monitorulcj.ro Menu

Politică

Posibilă CONFRUNTARE între Kovesi şi Toader la CSM, după ce ministrul Justiţiei a cerut revocarea procurorului şef al DNA

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, se va prezenta, marţi, la şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM, în care se va discuta avizul pentru solicitarea de revocare din funcţie. La şedinţă va participa şi ministrul Tudorel Toader.

"În întâmpinarea interesului general suscitat de avizul consultativ solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, Secţia pentru procurori informează opinia publică cu privire la faptul că urmează să ia în discuţie solicitarea Ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în şedinţa stabilită pentru ziua de marţi, 27 februarie 2018, ora 14.00, la sediul Consiliului", se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit Mediafax.

Membrii Secţiei pentru Procurori au invitat-o marţi şi pe Laura Codruţa Kovesi la audieri, pentru a-şi expune punctul de vedere, surse judiciare declarând că procurorul-şef DNA se va prezenta la şedinţă.

Avizul ce urmează a fi dat de Secţia pentru Procurori a CSM în cazul procedurii de revocare iniţiate de ministrul Justiţiei este consultativ.

Secţia pentru procurori a CSM a invitat-o pe Laura Codruţa Kovesi marţi la audieri, după procedura de revocare iniţiată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

De asemenea, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat că va participa la şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM de marţi, în care se va discuta solicitarea privind revocarea din funcţie a procurorului-şef DNA.