Politică

Spitalul Regional de Urgență. Cum răspunde Tișe în meciul cu premierul Dăncilă

Președintele Consiliului Județean Cluj AlinTişe a fost luat în vizorul premierului Dăncilă care i-a cerut să se implice în problema spitalului regional de urgență deoarece proiectul are foarte mari întârzieri.

Tișe a inițiat un un proiect de hotărâre privind un protocol de asociere între Consiliul Județean și Ministerul Sănătății “pentru facilitarea derulării și respectarea termenelor de implementare a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență Cluj”.

Proiectul va fi dezbătut vineri într-o ședință extraordinară de Consiliu Județean.


Conform protocolului, Consiliul Județean Cluj va actualiza Planul Urbanistic Zonal necesar realizării pe terenul de 14 hectare a obiectivului de investiții în noua formă, prin actualizarea celui existent conform proiectului actual transmis de Ministerul Sănătății.

Totodată, Consiliul Județean va elabora, pe baza datelor tehnice transmise de Minister, documentațiile tehnico-economice necesare realizării infrastructurii tehnico-edilitare. În același timp, forul județean va realiza, sub rezerva asigurării finanțării de către Ministerul Sănătății, branșamentele, racordurile și drumurile de acces necesare în scopul bunei funcționări a obiectivului. Totodată, în perspectiva demarării efective a lucrărilor de construcție, Consiliul Județean va finaliza eliberarea amplasamentului de vegetația și construcțiile existente aflate în proprietatea privată a județului Cluj.


În 1 noiembrie 2017, Consiliul Județean Cluj a predat Ministerului Sănătății, prin intermediul unui protocol de predare-primire, terenul pe care urmează să fie edificat viitorul Spital Regional de Urgență de la Cluj, situat în comuna Florești, pe strada Avram Iancu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter