Politică

Protest inedit la Cluj, pentru o “justiţie independentă“

Clujenii ies sâmbătă, din nou în stradă, pentru a protesta faţă de modificările la legile justiţiei.

Clujenii sunt aşteptaţi sâmbătăt, 17 februarie, în faţa sediului PSD, pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de actuala guvernare.

“Au trecut două luni de proteste față de modificările aduse legilor justiției, cu mici victorii, dar și cu mari bătălii care ne așteaptă.


Sâmbăta aceasta în Cluj și Sibiu ne unim forțele într-un protest comun, în tăcere, în fața sediilor PSD din cele două orașe. Este pentru prima dată când încercăm să asigurăm o transmisie duplex live, așa încât, fiți alături de noi ca să facem istorie!

Protestăm împreună în liniște în 17 februarie, de la 12:00 la 12:15, în locațiile: - Cluj: ora 12:00, în față sediului PSD- Sibiu: ora 12:00, în față sediului PSD din Piață Huet, Zona liberă de Corupție.

Coregrafie: venim cu mesaje printate/scrie de mână pentru retragerea modificărilor legilor justiției, pentru o justiție independentă și un cod penal care să apere cetățenii.

Împreună suntem puternici! Haideți să fim puternici! Haideți sâmbătă la protest!”, spun organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat duminică seară în centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a protesta împotriva Guvernului şi a legilor Justiţiei.


Manifestanţii au scandat lozinci împotriva partidelor aflate la guvernare, precum "PSD, ciuma roşie", "DNA să vină să vă ia", "Nu cedăm, nu capitulăm" sau "La mulţi ani! Cu executare".

Câţiva dintre oamenii care şi-au asumat rolul de organizatori ai manifestaţiilor de protest au venit pregătiţi cu un microfon şi o boxă şi au vorbit mulţimii despre nevoia păstrării drumului care leagă România de Uniunea Europeană, cerând demisia mai multor miniştri.

"Este foarte important să continuăm, să facem mai departe, dar nu este destul duminică seară, trebuie să se întâmple zi de zi, peste tot unde ne aflăm. Am fost atent la discursurile din Uniunea Europeană, se înţelege ce se întâmplă acolo, iar noi nu am fost lăsaţi de izbelişte pentru că glasul nostru se aude şi este foarte important să se audă în continuare", a spus unul dintre protestatari la microfon, adresându-se mulţimii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter