Politică

Consilierii judeţeni PSD ameninţă că nu vor vota bugetul judeţului Cluj pe 2018

Consilierii judeţeni PSD ameninţă că nu vor vota bugetul judeţului Cluj pe anul 2018 şi spun că acesta ar trebuie să rezolve problemele clujenilor.

“Consilierii judeţeni PSD Cluj nu vor susţine un buget în care nu se regăsesc alocate sume de bani pentru  susţinerea anului centenarului 2018, în consecinţă propunem şi susţinem alocarea a cel puţin 3 milioane lei pentru acţiuni culturale care marcheză o sută de ani de la Marea Unire. Acţiuni culturale pe care le recomandăm spre a fi susţinute: tipărituri de carte aniversară, construirea de statui şi busturi, expoziţii aniversare, conferinţe internaţionale/naţionale”, spun consilierii judeţeni într-un comunicat.

Mai mult, în ceea ce priveşte drumurile judeţene, consilierii PSD sunt de părere că lucrările ar trebui realizate într-un ritm alert.


“Sunt drumuri judeţene licitate pentru a fi modernizate, însă execuţia lucrărilor este blocată datorită problemelor tehnice şi juridice. Am solicitat în ultimii ani să se identifice o soluţie pentru lămurirea acestor situaţii, însă nu s-a ajuns la niciun rezultat. În consecinţă, considerăm că trebuie să găsim soluţii alternative, iar una dintre soluţii ar fi intrarea acestor drumuri în regim de întreţinere care să includă şi turnare unui strat de covor astfaltic”, se mai arată în documentul citat.

În acest sens, ei dau ca şi exemple de drumuri judeţene care necesită modernizare urgentă: DJ107P – Gilău –Someşu Rece – Mărişel , DJ150 – Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu, DJ109A –Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealu Jurcii sau DJ107M – Luna de Jos – Băişoara – Buru.


“Sistemul de management integrat al deşeurilor este o poveste fără sfârşit.  Solicităm ca sumele aprobate pentru rezolvarea situaţiei să fie şi cheltuite, iar astfel să încheiem acest episod urât din istoria Consiliului Judeţean Cluj. La Tetarom IV au fost sume alocate în bugetele ultimilor ani, însă acestea nu s-au cheltuit, iar ca urmare parcul industrial este mai mult decât degradat.  Solicităm o informare publică legată de situaţia investiţiei. La Tetarom V, deşi s-a stabilit că va fi un proiect prioritar în proiectul de buget s-au alocat 0 lei pentru proiectul de investiţie. Solicităm alocarea de fonduri pemtru demararea studiilor necesare pentru demararea construcţiei acestui parc industrial. În ceea ce priveşte Tetarom I, deşi lucrările extinderii parcului industrial  Tetarom I au fost finalizate, investiţia nu a fost dată în folosinţă. Solicităm ca acest lucru să fie cât mai repede realizat”, mai solicită consilierii judeţeni PSD.

abonare newsletter