Politică

Senatorul PNL Marius Nicoară şi-a depus cerere de suspendare din funcţia de prim-vicepreşedinte

Senatorul PNL Marius Nicoară condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare după ce a condus beat şi a făcut accident şi-a depus cerere de suspendare din funcţia pe care o deţine în PNL încă de marţi, conform statutului. Nicoară va rămâne astfel suspendat până la finalizarea procedurilor în instanţă.

“Domnul Marius Nicoară şi-a depus cerere de suspendare încă de ieri (n.red-marţi). Rămâne suspendat până la finalizarea procedurilor în instanţă”, a declarat liderul PNL Cluj europarlamentarul Daniel Buda.

Ce spune statutul PNL

Potrivit Statutului PNL, în cazurile prevăzute de Statut și Codul Etic, membrilor PNL li se poate aplica, după gravitatea faptei, una dintre următoarele sancțiuni:


a) atenționare;

b) avertisment;


c) suspendarea pe anumite termene a unor drepturi sau prerogative în interiorul partidului, inclusiv din funcțiile deținute;

d) retragerea sprijinului politic pentru reprezentanții PNL care dețin funcții numite în administrația publică locală și centrală împotriva cărora a început urmărirea penală. Sancțiunea va fi aplicată de către forul de conducere competent cu privire la funcția ocupată de către membrul PNL în cauză;


e) în cazul membrilor care ocupă funcții de conducere în interiorul partidului, suspendarea din funcție se aplică de drept în cazul dispunerii măsurilor de arestare preventivă sau de arest la domiciliu, precum și în cazul condamnării în primă instanță. Acestă sancțiune se aplică și membrilor care se află în situația descrisă la momentul adoptării prezentelor prevederi. BEx al organizației din care face parte persoana suspendată va constata acest lucru;

f) suspendarea calității de membru, în cazul condamnării în primă instanță de judecată; suspendarea se aplică de drept și se constată de către Biroul Politic al organizației din care face parte persoana condamnată;


g) demiterea din funcții ocupate în structura partidului;

h) excluderea din partid.


 Nicoară, un an de închisoare cu suspendare

Senatorul PNL Marius Nicoară a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare după ce a condus beat şi a făcut accident.

Magistraţii l-au obligat pe senator să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Asociaţia Filantropică Medical-Creştină Cluj Napoca.        

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Magistraţii au dispus suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani, timp în care parlamentarul trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj.

Senatorul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General după ce în noiembrie 2014 a produs un accident, urcându-se beat la volan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter