Politică

USR Cluj, mesaj pentru votanţii UDMR privind legile justiţiei

Liderul USR Cluj şi vicepreşedinte al Uniunii la nivel naţional, Elek Levente le transmite votanţilor UDMR că este timpul ca aceştia să le atragă atenţia parlamentarilor care îi reprezintă că nu vorbesc în numele lor atunci “când schilodesc şi când încearcă să pună justiţia sub control politic” şi să nu voteze alături de PSD.

Mesajul este scris atât în limba română, cât și în maghiară.

“Ne adresăm prietenilor noştri maghiari.


În parlament există nişte oameni care spun că vă reprezintă, că vorbesc în numele populaţiei maghiare din România. Aceştia sunt parlamentarii UDMR.

Fără ei, PSD şi ALDE nu au majoritatea să treacă legile justiţiei, legile care scot România de pe traseul european şi euroatlantic şi care ne aruncă cu câţiva zeci de ani înapoi în istorie. Toţi, indiferent de naţionalitate vom trage ponoasele.


Parlamentarii UDMR au senzaţia că nu au datoria să răspundă în faţa nimănui, apartenenta etnică fiind suficientă să îi îndreptăţească să fie în parlament.
E timpul să le atrageţi atenţia că nu vorbesc în numele vostru atunci când schilodesc şi când încearcă să pună justiţia sub control politic. E timpul să nu le mai daţi automat votul. Viitorul nostru în UE şi NATO este comun. Trăim împreună cu aceeaşi justiţie”, scrie Elek Levente.

Mesajul în limba maghiară


“Úgy gondoljuk, magyar nemzetiségű barátainkhoz, polgártársainkhoz kell szóljunk. Egyre több olyan jelzést kapunk, hogy a magyar közösség is világosan látja, hogy bár az RMDSZ a parlamentben az ő nevében beszél, igazából csak a PSD és az ALDE számára biztosítja a szükséges többséget ahhoz, hogy átvihesse az igazságszolgáltatást „megreformáló” törvénymódosításait, amellyel tulajdonképpen eltérítik az országot az európai, az euroatlanti útról, s évtizedekkel vetik vissza a fejlődését a történelemben.

Ezért kérjük most magyar barátainkat, figyelmeztessék az őket képviselőket, hogy az igazságszolgáltatás politikai ellenőrzés alá vonása, csak azt teszi lehetővé, hogy a az ország egyik fontos hatalmi ágának tevékenysége csupán kirakat lesz. A korupció, a hazugság, a csalás vezetett oda, hogy az ország ma úgy néz ki, ahogy: „dübörgő” gazdasági mutatók mellett, egy folyamatosan elszegényedő és elöregedő társadalom tengődik egy olyan egyébként gyönyörű országban, amelynek kincseit esztelenül tékozolta el folyamatosan immár évtizedek óta az amatőrizmus és a harácsolás. Ha bizonyos körök, így akarják ezután is bebiztosítani azt, hogy következmények nélkül bánjanak felelőtlenül például a közpénzekkel, és ezzel párhuzamosan saját belátásuk szerint vezéreljék a bűnüldözést és igazságszolgáltatást, akkor az mindenki számára egyértelmű, hogy minden eddiginél sötétebb idők elé nézünk mindannyian – magyarok és románok egyaránt”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter