Politică

Ce spune Emil Boc despre mesajul SUA privind legile justiţiei. Recomandare din partea unui partener loial şi credibil.

Fostul premier Emil Boc consideră că România trebuie să ţină cont de declarația Departamentului de Stat al SUA în ce priveşte ţara noastră. Atunci când un partener strategic pe care îl ai îţi atrage atenţia e bine să reflectezi de două ori, subliniază Boc.

Ce spune Emil Boc despre mesajul SUA privind legile justiţiei. Recomandare din partea unui partener loial şi credibil. Ce spune Emil Boc despre mesajul SUA privind legile justiţiei. Recomandare din partea unui partener loial şi credibil.

“Este părerea unui partener îngrijorat de evoluţia regresivă a statului de drept în România şi ca orice partener ne spune nu greşi pentru că afectezi funcţionarea normală a unei relaţii de care depinde viitorul strategic al României. Un partener poate să te sfătuiască, să îţi arate atunci când greşeşti că nu este drumul corect, este o recomandare din partea unui partener loial şi credibil, care până acum a fost loial României. Din această perspectivă, atunci când un partener îţi spune să nu greşeşti trebuie să îţi pui un semn suplimentar de întrebare dacă drumul pe care eşti este corect. Atunci când un partener strategic pe care îl ai îţi atrage atenţia e bine să reflectezi de două ori”, a spus Emil Boc.

Vă reamintim, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, afirma într-o declaraţie de presă intitulată “România - propuneri ce afectează independenţa sistemului judiciar” că “Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislaţie ce ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi slăbi independenţa sistemului judiciar în România”. Această legislaţie, “propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţa politică”, a susţinut purtătorul de cuvânt în declaraţia publicată pe site-ul Departamentului de Stat. Statele Unite “îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei”, a spus purtătorul de cuvânt.

Ultimele Stiri
abonare newsletter