Politică

USR se pregăteşte, din nou, de alegeri

USR Cluj nu va avea candidat la alegerile care vor avea loc la sfârşitul săptămânii. Nici măcar actualul lider interimar al Uniunii nu va intra în această cursă.

USR se pregăteşte, din nou, de alegeri USR se pregăteşte, din nou, de alegeri

Congresul USR pentru alegerea unui nou preşedinte va avea loc sâmbătă, la Poiana Braşov. Alegerile se desfăşoară după ce partidul a rămas fără preşedinte, mai exact după demisia din vară a lui Nicuşor Dan. De la Cluj nu va candida însă nimeni. Nici măcar actualul lider interimar al formaţiunii, Elek Levente nu este interesat de această funcţie. “Nu mi-am depus candidatura, nu candidează nimeni de la Cluj, dar participăm la Congres. Vor fi 13 delegaţi de la Cluj” a declarat liderul interimar al USR Elek Levente.

Luni, vicepreşedintele USR, Cristian Seidler, a anunţat că renunţă la lupta pentru preşedintia partidului şi a acuzat aplicarea ne-unitară a regulilor de organizare. Astfel, cei doi candidaţi rămaşi în cursa sunt Dan Barna (deputat, purtător de cuvânt al partidului), şi Vlad Alexandrescu (senator, fost ministru al Culturii în guvernul Cioloş).

USR este în momentul de faţă în derivă şi măcinată de lupta pentru putere.


Actualul lider interimar al Uniunii Elek Levente spunea, în luna august că a decis să nu se înscrie în cursa pentru şefia Uniunii, însă nu excludea în totalitate o candidatură: “Decizia mea este de a nu candida, dar nu exclud varianta. Dacă nu va fi un candidat pe care să îl consider capabil să ducă partidul în direcţia în care ar trebui să meargă, atunci e posibil să candidez”.

Deputatul Emanuel Ungureanu a fost atunci mai hotărât. Deşi la ultimul congres a candidat pentru şefia USR, acum nu a mai fost interesat să intre în această cursă:

Etichete: elek levente usr
Ultimele Stiri
abonare newsletter