Politică

Premierul Ungariei a ajuns în Florești. Viktor Orban participă la sfinţirea unei biserici construite cu fonduri din Budapesta

Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă, duminică, la slujba de sfinţire a bisericii reformate din comuna Floreşti, judeţul Cluj, construită cu fonduri de peste 2 milioane de lei alocate de către Guvernul Ungariei.

Viktor Orban a ajuns, duminică, la biserica reformată din comuna Floreşti, de lângă Cluj-Napoca, însoţit de episcopul reformat al Ardealului, Kato Bela, şi de preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului de la Budapesta, Nemeth Zsolt, pentru a participa la slujba de sfinţire a lăcaşului de cult. Premierul Ungariei a fost aplaudat la sosire de către credincioşii prezenţi.

Reprezentanţii Eparhiei Reformate a Ardealului au declarat, duminică, că investiţia în construirea bisericii din Floreşti s-a ridicat la suma de 3,5 milioane de lei, din care 2,3 milioane de lei au fost alocaţi de Guvernul Ungariei.


Potrivit presei locale de limbă maghiară, s-a decis construirea bisericii din localitatea Floreşti după ce la recensământul din 2011 peste 1.000 de locuitori ai comunei s-au declarat maghiari reformaţi. Aceasta este cea mai tânără congregaţie reformată din ţară, alcătuită în majoritate din clujeni mutaţi în Floreşti. Înainte de acest aflux de maghiari reformaţi către Floreşti, comuna număra doar 40-50 de enoriaşi reformaţi.

Premierul Ungariei s-a aflat sâmbătă într-o vizită în judeţul Cluj şi a participat la mai multe manifestări organizate de Biserica Reformată. El a avut şi o întâlnire cu conducerea UDMR, la sediul Prezidiului din Cluj-Napoca.


Viktor Orban va participa, luni, la Oradea, la deschiderea anului universitar la Universitatea Partium.

abonare newsletter