Politică

Preşedintele UDMR a sesizat MAI după ce mai mulţi maghiari ar fi fost agresaţi la un eveniment sportiv

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis o scrisoare ministrului Carmen Dan prin care cere efectuarea unei anchete după ce mai mulţi cetăţeni maghiari ar fi fost agresaţi de un grup din galeria U Cluj la un eveniment sportiv privat, pe 10 septembrie.

Preşedintele UDMR a sesizat MAI după ce mai mulţi maghiari ar fi fost agresaţi la un eveniment sportiv Preşedintele UDMR a sesizat MAI după ce mai mulţi maghiari ar fi fost agresaţi la un eveniment sportiv

"Având în vedere legislaţia naţională şi internaţională în vigoare, considerăm extrem de grav faptul că în România anului 2017 pot avea loc acte de agresiune împotriva unor maghiari, participanţi la o manifestare sportivă privată, iar jandarmeria să investigheze cazul după ce incidentul antimaghiar a fost mediatizat de presa locală",spune preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, în scrisoarea adresată ministrului de interne, Carmen Da, potrivit Mediafax.

Este vorba despre un incident care ar fi avut loc pe 10 septembrie, la campionatul de minifotbal organizat de câţiva suporteri maghiari din galeria CFR (KVSC) şi colegii lor de la Videoton şi Ferenczvaros, pe terenul fostei baze sportive CMC din Gruia.


"Un grup din galeria U Cluj, înarmat cu bâte şi lanţuri, a agresat participanţii la campionatul de minifotbal", susţine UDMR.

"UDMR consideră că incidentele sunt scandaloase. Uniunea condamnă comportamentul agresorilor şi consideră inacceptabil faptul că cei care trebuiau să se grăbească să rezolve situaţia, au omis să ia măsurile necesare. A fost necesară – aparent - mediatizarea cazului pentru ca autorităţile statului să declanşeze cercetarea evenimentelor şi să adopte măsurile legale în vederea identificării şi sancţionării responsabililor. (..) Sportul înseamnă competiţie, nu instigarea la ură reciprocă. Întruchipează tot ceea ce ar trebui să constituie o valoare importantă în societatea noastră, în relaţia dintre majoritate şi minoritate. Dar acest lucru nu poate fi niciodată dezbinare, ci doar respect reciproc, toleranţă şi fair play", a completat Kelemen Hunor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter