Politică

VIDEO. Martin Schulz răspunde unui român, la un miting electoral, privind susţinerea acordată lui Dragnea: Şi eu aş fi fost la demonstraţii!

Martin Schulz, contracandidatul Angelei Merkel la alegerile din Germania, a fost întrebat de un român, în timpul unui miting electoral, dacă îşi menţine susţinerea pentru Liviu Dragnea. Fostul preşedinte al Parlamentului European a spus: „Dacă aş fi fost la voi, şi eu aş fi fost la demonstraţii“.

Liderul SPD (Partidul Social Democrat German), Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European si contracandidat al Angelei Merkel pentru funcţia de cancelar, aflat în campanie electorală pentru alegerile care vor avea loc în Germania pe 24 septembrie, a fost interpelat, sâmbăta, de un român  referitor la susţinerea pe care i-a acordat-o liderului PSD Liviu Dragnea, scrie Adevărul.

Întâmplarea a avut loc în timpul unui miting electoral în Wiesbaden, oraş din landul Hessa  din vestul Germaniei. Românul Christian Irimia Balazs a filmat discuţia pe care a purtat-o cu Martin Schulz şi a publicat înregistrarea pe Facebook.


  - Numele meu este Christian Irimia Balazs, sunt nepotul unui ţăran emancipat român.

  - Un ţăran emancipat român, ce înseamnă asta?


  - Înseamnă că este o persoană foarte independentă, care a trecut prin trei sisteme politice.

   - Aici sau în România?


- În România. Între timp, suntem mai mult decât un milion de români aici. La începutul anului, în România au fost cele mai mari proteste de după Revoluţie. Domnul Liviu Dragnea voia să modifice legi care ar fi micşorat pedepsele pentru faptele de corupţie. Dumneavoastră aţi făcut un videoclip de susţinere a domnului Dragnea în alegeri. Întrebarea mea este: Ce le transmiteţi românilor din Germania şi din Europa în legătură cu modificările de lege propuse, care prevedeau reducerea pedepselor pentru corupţie şi cum vă poziţionaţi referitor la Liviu Dragnea ca persoană politică?

 - Vă spun acum 3 puncte, pe care le-am transmis şi domnului Dragnea personal. Aceste legi sunt absolut greşite. Şi dacă aş fi fost la voi, şi eu aş fi fost la demonstraţii. Corupţia trebuie eliminată de la rădăcini şi dacă în partidul meu există corupţi, eu personal voi rezolva problema. Apropo, am dat afară un vicepreşedinte din fracţiunea mea, Adrian Severin, exact pentru aşa ceva.


Fostul europarlamentar Adrian Severin, la care s-a referit Martin Schulz, a fost condamnat definitiv, pe 16 noiembrie 2016, la 4 ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Curtea Supremă a stabilit definitiv că Adrian Severin a încălcat legea atunci când a promis jurnaliştilor de la „The Sunday Times”, că poate promova amendamente în Parlamentul European în schimbul a 100.000 de euro. Practic, Completul de 5 judecători a mărit cu 9 luni sentinţa lui Severin, după ce Curtea Supremă l-a condamnat, în februarie 2016, la o pedeapsă de trei ani şi trei luni

Ultimele Stiri
abonare newsletter