Politică

Ce susţinere are de la Cluj proiectul politic lansat de Victor Ponta

Proaspăt exclus din PSD, Gabriel Oniga nu îl urmează pe fostul premier la Pro România.

Gabriel Oniga si Alexandru Cordos Gabriel Oniga si Alexandru Cordos

Victor Ponta şi-a anunţat duminică revenirea în politică. Fostul premier şi preşedinte al PSD îşi uneşte forţele cu deputaţii Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu şi promite o altfel de politică. Ponta s-a declarat convins că, împreună cu colegii săi va reuși să facă „o politică altfel de care România are foarte mare nevoie”.

Ucenicul lui Adrian Năstase, ginerele lui Ilie Sârbu, finul lui George Maior şi al lui Gabriel Oprea, prietenul lui Sebastian Ghiţă– Ponta nu mai poate miza în prezent decât pe sine însuşi şi pe câţiva nemulţumiţi de mâna a doua din PSD, au atras atenţia analiştii politici. Cine îl va urma?


“Locul lui Ponta este în PSD”

Proaspăt exclus din partid, fostul consilier local şi susţinător al lui Ponta, Gabriel Oniga spune că nu îl va urma pe fostul premier în noul proiect politic pentru că nu crede în necesitatea apariţiei altor partide pe scena politică. “Nu mă înscriu în Pro România. Cred că niciun nou partid nu are o şansă reală în acest moment şi cred că locul lui Ponta, ca şi al lui Geoană şi al tuturor foştilor preşedinţi de partid, trebuie să fie în partid, în PSD. Şi mă bucur că şi el a lăsat uşa deschisă. Nu e momentul unui nou partid”, spune Gabriel Oniga.

Mai mult, fostul consilier anunţă că peste aproximativ o săptămână, cei “traşi pe dreapta” şi unii dintre cei care au ales să plece singuri din PSD vor lansa un manifest care va cuprinde un set de principii şi valori pierdute din vedere de PSD.


“Vrem să prezentăm un set de valori şi principii după care credem că ar trebui condus un partid şi o ţară, respectiv PSD, cel mai mare partid din România, un manifest de redemocratizare a partidului, pentru că în momentul de faţă PSD e orice dar nu un partid democrat. Trebuie să arătăm colegilor că se poate şi altfel, să le readucem aminte acest lucru”, a mai declarat Gabriel Oniga.

PRU lasă uşa deschisă

Alexandru Cordoş, vicepreşedinte PRU la nivel naţional, nu exclude în schimb, niciun fel de variantă de colaborare pe viitor.


“Avem un proiect politic, Alianţa BINE formată din PRU, PRM şi Noua Dreaptă cu care mergem înainte. Deocamdată să vedem proiectul, programul lor (n.red- Pro România) şi orice se pliază pe proiectul nostru. al Alianţei BINE, putem lua în calcul pentru viitor. Eu personal nu exclud niciun fel de variantă de colaborare pe viitor dacă vor merge în direcţia aceasta, a coagulării forţelor naţionaliste, în sensul larg european al promovării acestor valori”, a declarat fostul senator PSD, vicepreşedinte la nivel naţional al PRU.

Proiectul lui Constantin, la Cluj

Anunţul lui Ponta a venit după ce la sfârşitul lunii mai, Daniel Constantin a lansat un proiect politic ”#altfel” - ProRomânia, un partid de centru, dar şi cu accente patriotice.


Liderul grupului de la Cluj al celor care s-au alăturat lui Daniel Constatin încă de la momentul anunţării noii este fostul deputat şi secretar de stat Mircea Irimie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter