Politică

Monica Macovei: “Şi Toader, noaptea, ca hoţii, încearcă să distrugă justiţia independentă”

Propunerile de modificare a Legilor Justiţiei sunt cea mai puternică încercare de subjugare a Justiţiei, procurorilor şi judecătorilor, susţine europarlamentarul Monica Macovei.

Monica Macovei: “Şi Toader, noaptea, ca hoţii, încearcă să distrugă justiţia independentă” Monica Macovei: “Şi Toader, noaptea, ca hoţii, încearcă să distrugă justiţia independentă”

Ea consideră că din modificările anunţate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reiese clar că acesta vrea să controleze politic Justiţia.

"Reiese clar din modificări că PSD, prin alunecosul util Toader, vrea să controleze politic Justiţia. Modelul Stănoiu-Năstase, când dosarele de corupţie se decideau la sediul de partid, este respectat întocmai şi chiar depăşit", scrie fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, pe Facebook.

Europarlamentarul mai spune că Toader nu a renunţat la nicio propunere din cele care ar distruge Justiţia din România.

"Toader a publicat aseară, noaptea, că hoţii, proiectele de modificare a Legilor Justiţiei fără să renunţe la nicio propunere din cele care distrug Justiţia din România.

De ce vor Toader şi PSD să încalece politic justiţia independenta? De ce vor Toader şi PSD să izoleze România pe plan extern? Că singura alternativă pentru România să fie gubernie rusească?", conchide Monica Macovei.

Ministerul Justiţiei a publicat pe site proiectul de modificare a Legilor Justiţiei, miercuri seara, în ziua în care ministrul Tudorel Toader a anunţat că documentul a fost trimis Consiliului Superior al Magistraturii pentru avizul consultativ.

Proiectul de lege privind Legile Justiţiei, care conţine modificări semnificative ce vizează statutul procurorilor şi judecătorilor, organizarea judiciară şi cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), are 46 de pagini, scrie ziare.com.

abonare newsletter