Politică

Europarlamentarul Daniel Buda: “PSD întoarce România în epoca lui Adrian Năstase”

Excluderea preşedintelui României din procedura de numire în funcţie a judecătorilor şi a procurorilor este un act grav care contravine prevederilor Constituţiei României, iar PSD întoarce România în epoca lui Adrian Năstase prin subjugarea şi controlarea justiţiei de către partidul-stat, consideră europarlamentarul clujean Daniel Buda.

Europarlamentarul Daniel Buda: “PSD întoarce România în epoca lui Adrian Năstase” Europarlamentarul Daniel Buda: “PSD întoarce România în epoca lui Adrian Năstase”

“Ministrul Justiţiei, domnul Tudorel Toader, anunţă cu o aroganţă inimaginabilă eliminarea preşedintelui României din procedura de numire în funcţie a judecătorilor şi a procurorilor şi numirea acestora de către Secţia de Procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiţiei. Motivul invocat de ministrul Toader cu privire la această modificare a fost o presupusă cerere în acest sens a Comisiei Europene, prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, care recomandă o procedură transparentă pentru numirea procurorilor-şefi şi neamestecul factorului politic”, spune Buda.

Europarlamentarul mai arată că prin anunţul de ieri, PSD întoarce România în epoca lui Adrian Năstase prin încercarea de a subjuga şi controla justiţia de către partidul-stat. În opinia lui Buda, este evident faptul că umilul şi supusul ministru Toader îi face jocurile şefului de partid, Liviu Dragnea, care doreşte să controleze numirile procurorilor şi judecătorilor prin propriul pix. Cu PSD la Guvernare, justiţia din România nu are nicio şansă să fie independentă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter