Politică

Senatorul Cristian Lungu, preşedintele PMP Cluj, s-a întâlnit cu membri ai Congresului SUA

In weekend-ul care a trecut, alături de președinte executiv PMP Eugen Tomac, președintele PMP Cluj, senatorul Cristian Lungu, a participat ca invitat la Western Conservative Summit, un eveniment politic de anvergură națională în Statele Unite ce are loc în Denver, Colorado și reunește lideri politici republicani, membri si susținători ai Partidului Republican din SUA.

Conferința anuală a inclus în trecut invitați deseamă precum președintele Donald Trump, senatorul Ted Cruz, fostul candidat la președinția SUA, Ben Carson, actualmente ministrul dezvoltării urbane și guvernatorul Sarah Palin. In acest an invitații îi includ pe Ryan Zinke ministrul de interne al administrației Trump, John Bolton fost ambasador la ONU și William Bennett, ministrul responsabil de educație în administrația Ronald Regan. 

Seria de întâlniri a inclus întrevederi cu congresmenii americani: Jody Hice ( R-Georgia),Paul Anthony Gosar ( R-Arizona) și Ken Buck ( R-Colorado), ultimul dintre aceștia adresându-le celor doi parlamentari români și invitația de a participa la National Prayer Breakfast anul viitor.


"În cadrul întrevederilor parlamentarii români au discutat cu oficialii americani despre importanța Parteneriatul strategic pentru secolul XXI dintre România și Statele Unite, despre situația politica din Europa Centrală și de Est, problematica imigranților din Europa, noile amenințări de securitate precum anexarea Crimeei si riscurile la care este expusă Republica Moldova. În cadrul discuțiilor, un subiect de interes pentru congresmenii americani a fost legat de dezbaterea din România cu privire la definirea familiei, conservatorii americani precizând că familia trebuie menținută în forma ei tradițională.

Liderul deputaților PMP Eugen Tomac si senatorul Cristian Lungu au susținut in cadrul convorbirilor că formațiunea, are la baza o doctrina creștin-democrată și împărtășeste același punct de vedere cu privire la subiectul privind definirea familiei. Totodată, parlamentarii PMP au invitat o delegație din partea Congresului SUA în România", se arată într-un comunicat de presă al PMP Cluj.

Etichete: pmp cristian lungu
Ultimele Stiri
abonare newsletter