Politică

Secretar de stat, amenințat cu "plecatul acasă" de premierul Tudose. Cine este secretarul de stat amenințat de premier?

Premierul Mihai Tudose şi-a exprimat nemulţumirea, la începutul şedinţei de guvern de joi, cu privire la soluţiile găsite de oficialii Ministerului Sănătăţii, ameninţându-l pe un secretar de stat cu "plecatul acasă".

"Astăzi vom stabili în domeniul Sănătăţii două comitete interministeriale, unul pentru spitalele regionale şi unul pentru Institutul Cantacuzino. Nu daţi din cap foarte amplu, domnule secretar de stat, pentru că nu sunt foarte de acord cu ce aţi scris şi s-ar putea să plecaţi acasă înapoi", a spus Mihai Tudose.

El i s-a adresat direct secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii Rareş Trişcă, în condiţiile în care el reprezenta MS, deoarece ministrul Florian Bodog lipseşte de la această şedinţă.


Medicul clujean Rareş Trişcă a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu.

Rareş Trişcă s-a născut la Cluj-Napoca în 1983 şi este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu”, promoţia 2008. Trişcă îşi începe rezidenţiatul în 2009 în chirurgie toracică şi oncologică iar în 2011 îşi schimbă specializarea în chirurgie generală.


Printre unităţile medicale clujene în care s-a specializat se numără Spitalul Militar de Urgenţă, Spitalul Municipal Clujana şi Institutul Oncologic ”Ion Chiricuţă”.

Pe lângă activitatea medicală, Rareş Trişcă are şi o bogată experienţă politică, activând în PSD Cluj încă din 2003.

abonare newsletter