Politică

Cordoş, despre Dragnea şi negocierile cu UDMR: “Ca lider de partid e firesc să încerce să treacă moţiunea pe care el a propus-o”

Preşedintele PRU Cluj Alexandru Cordoş consideră că apropierea liderului PSD Liviu Dragnea de UDMR este firească, în contextul în care acesta încearcă să treacă moţiunea pe care el a propus-o. Cordoş consideră însă că gestionarea PSD în acest moment prin eliminarea oamenilor cu expereinţă şi interimate este una greşită, care duce la supuşenie.

Cordoş, despre Dragnea şi negocierile cu UDMR: “Ca lider de partid e firesc să încerce să îşi treacă moţiunea pe care el a propus- o” Cordoş, despre Dragnea şi negocierile cu UDMR: “Ca lider de partid e firesc să încerce să îşi treacă moţiunea pe care el a propus- o”

“Salut faptul că nu s-a cedat presiunii UDMR pentru a obţine un troc politic, salut finalitatea, eşuarea negocierilor. Deja PSD a făcut nişte concesii în Senat inclusiv cu legea cadastrării şi parţial şi cu statutul minorităţilor. Nu pot să îi apreciez pe social democraţi că au luat această decizie sau pe UDMR-işti că s-au lăsat.

În ce priveşte poziţionarea lui Dragnea în acest moment faţă de UDMR, ca lider de partid e firesc să încerce să îşi treacă moţiunea pe care el a propus-o.


Pe de altă parte, cred că e o gestionare greşită în timp, de la câştigarea alegerilor încoace, prin eliminarea oamenilor cu experienţă din partid, prin eliminarea oamenilor cu experienţă din funcţiile politice, prin numirea unor preşedinţi de filiale şi de parlamentari în funcţii politice interimare. Aceste interimate cum este şi la Cluj duc la o supuşenie de partid foarte apăsată. Cei de la Cluj votează moţiunea, dar s-au opus legii monorităţilor. Ce-i asta? Este o conducere interimară care nici măcar nu conduce, ci alţii care au fost preşedinţi la Cluj... Deputatul Itu a avut o poziţie de la început împotriva legii minorităţii, a negocierii cu UDMR. În rest e vorba de o presiune. Iar moţiunea este o implozie, o gestionare greşită a situaţiei. Mâine vom putea vedea dacă există democraţie internă în partidele politice sau e un fel de dictatură sub masca unei discipline de partid”, spune Cordoş.  

abonare newsletter