Politică

Ce au câştigat şi ce au pierdut clujenii după alegerea lui Ludovic Orban în funcţia de lider al PNL. Alin Tişe nu a obţinut postul de prim-vicepreşedinte, iar Buda şi-a făcut iluzii

Liderii de la Cluj nu se aleg cu funcţii înalte în partid, după alegerea lui Ludovic Orban la şefia PNL. Alin Tişe nu a obţinut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL, iar Daniel Buda, susţinător al lui Cristian Buşoi, nu mai are acum mari şanse să obţină sprijin pentru încă un mandat în Parlamentul European. Singurul clujean care a obţinut o funcţie de vicepreşedinte este deputatul Adrian Oros.

Ce au câştigat şi ce au pierdut clujenii după alegerea lui Ludovic Orban în funcţia de lider al PNL. Alin Tişe nu a obţinut postul de prim-vicepreşedinte, iar Buda şi a făcut iluzii Ce au câştigat şi ce au pierdut clujenii după alegerea lui Ludovic Orban în funcţia de lider al PNL. Alin Tişe nu a obţinut postul de prim-vicepreşedinte, iar Buda şi a făcut iluzii

Cum era de aşteptat, susţinătorii lui Ludovic Orban au obţinut cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi ai PNL.

Acestea au fost obţinute de Raluca Turcan, fostul lider interimar al partidului, Ilie Bolojan- primarul de la Oradea, Mircea Hava- primarul de la Alba Iulia şi de senatorul Iulian Dumitrescu.


De la Cluj, deputatul Adrian Oros a obţinut funcţia de vicepreşedinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară şi mediu, ape şi silvicultură.

Monitorul de Cluj a scris încă de zilele trecute despre faptul că potrivit unor surse, liderii de la Cluj nu au şanse mari să se aleagă cu funcţii la nivel naţional, nefiind susţinătorii noului preşedinte al partidului, Ludovic Orban.


Mai mult, şeful CJ Cluj Alin Tişe nu este în graţiile lui Orban cu care ar fi avut un conflict verbal încă de acum doi ani, conflict care s-ar fi lăsat cu jigniri. Mărul discordiei a fost atunci susţinerea acordată de Orban fostului liberal Mihai Seplean pentru şefia  forului judeţean. De asemenea,, este de notorietate prietenia dintre Orban şi Seplecan şi faptul că în 2009 Seplecan l-a susţinut pe Orban împotriva lui Crin Antonescu.

Totuşi, în goana după funcţii, Alin Tişe şi-a depus candidatura şi pentru postul de vicepreşedinte pe regiunea Transilvania. După ce a aflat însă că nu a obţinut postul de prim-vicepreşedinte, si-a retras candidatura de pe lista vicepreşedinţilor.


În ceea ce îl priveşte pe europarlamentarul Daniel Buda, acesta s-a ales totuşi cu funcţia de preşedinte al Curţii de Arbitraj a PNL, pe care a deţinut-o şi în trecut.

Buda şi-a făcut iluzii că, fiind „colegul lui de bancă” în Parlamentul European, Buşoi, odată ajuns la conducere, îi va mai asigura un mandat de europarlamentar.


Se pare că Ludovic Orban ar fi ales să susţină alţi doi liberali pentru posturile de europarlamentari, mai exact pe Ilie Bolojan, liderul de la Bihor şi pe Mircea Hava, liderul de la Alba, potrivit unor surse liberale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter